Tratamentul ideal pentru boala arterială periferică. Dr. Rodica Niculescu: Tocmai asta uită! Este extrem de important, prima opțiune

boala arteriala periferica - FOTO: Freepik@miss_ty
EXCLUSIV
Tratamentul ideal pentru boala arterială periferică este prima recomandare a medicilor.

Tratamentul ideal pentru boala arterială periferică este prima recomandare a medicilor. Dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL despre ce tratament este vorba.

Mersul pe jos, prima recomandare a medicilor

În cazul persoanelor cu boală arterială periferică, mersul pentru exercițiu la o intensitate care induce durere ischemică la nivelul picioarelor, cauzată de fluxul sanguin restricționat, îmbunătățește performanța la mers. Mersul la o viteză lentă care nu induce simptome ischemice la nivelul picioarelor nu este mai eficient decât deloc, a arătat studiul.

Boala arterială periferică este îngustarea sau blocarea arterelor care transportă sânge către brațe și picioare. Aceasta poate provoca dureri și crampe în picioarele tale atunci când mergi, deoarece mușchii picioarelor nu primesc suficient flux sanguin.

Studiile arată că participarea la un program structurat de mers în caz de boală arterială periferică ajută la reducerea durerilor sau crampele pe care le ai în mușchii gambei, fesieri sau coapse atunci când mergi.

Sanador

Persoanele cu boală arterială periferică încearcă adesea să evite durerea la picioare prin limitarea activității fizice. Acest lucru duce la și mai multă durere, oboseală, rezistență scăzută, slăbiciune musculară și sănătate cardiovasculară precară. Dar practicarea exercițiilor fizice potrivite poate îmbunătăți capacitatea ta de a merge mai departe, mai rapid și fără durere.

Boala arterială periferică - FOTO: Freepik@psodaz

"Pacienții au nevoie de reevaluare periodică, de tratamentul medical și ceea ce este extrem de important și pacienții noștri uită câteodată este mersul pe jos. Mersul pe jos întreține foarte bine colateralele, dezvoltă colateralele și pe flux va veni o cantitate de sânge mai mare și calitatea fluxului se păstrează.

Sigur îl vor durea picioarele. Se oprește când îl doare și reia mersul pe jos. Trebuie să ajungă la 5-6 km pe zi. 10.000 de pași pe zi înseamnă foarte mult pentru un pacient care are o asemenea suferință, dar în ritmul personal poate să meargă. E prima indicație de tratament.

Stepperele, bicicletele pot fi folosite foarte bine dacă pacientul e sigur pe el, nu are o suferință avansată legată de echilibru", a explicat dr. Rodica Niculescu, medic cardiolog intervenționist la Spitalul Clinic Sanador, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel