Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iniţiat de un grup de parlamentari preponderent PNL şi PSD, defineşte serviciile medicale pentru terapia durerii ca ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, copii sau adulţi cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.
Prin acest act normativ, se include dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii în ansamblul drepturilor asiguraţilor în cadrul asigurărilor sociale de sănătate, alături de dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor şi pentru recuperare.
Actul normativ mai prevede că Ministerul Sănătăţii, celelalte ministere şi instituţiile cu reţea sanitară proprie şi Ministerul Educaţiei elaborează strategia privind formarea profesională în managementul durerii a profesioniştilor şi strategia privind educarea pacienţilor pentru prevenirea şi terapia durerii.
Printre iniţiatori se numără parlamentarii Nicoleta Pauliuc, Nelu Tătaru, Adrian Streinu-Cercel, Florian Bodog, Stela Firu, Patriciu Achimaş - Cadariu, Leonard Azamfirei, Cristina Agnes Vecerdi, Corneliu Florin Buicu şi Attila Laszlo.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Ce este terapia durerii?
Terapia durerii este o abordare medicală și psihologică care se concentrază pe managementul și reducerea durerii cronice sau severe. Aceasta implică utilizarea unei game variate de tehnici și intervenții pentru a ajuta pacienții să facă față mai bine durerii și să își îmbunătățească viața și calitatea vieții.
Terapia durerii poate implica medicamente, proceduri medicle, terapie fizică și reabilitare, tehnici de relaxare și gestionare a stresului, consiliere psihologică și terapie comportamentală, educație și suport social, tehnici alternative precum acupunctura, chiropractica sau terapia cu masaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Printr-un gest care durează doar...
La vârsta a doua, prevenția...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
O boală tăcută și devastatoare,...