Știrile zilei în Sănătate. Condimente contaminate. Îngrijorări din cauza răspândirii mpox

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@dudedsgn
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

În Gaza, o mamă se îngrijorează că fiul ei, Mohammed, în vârstă de o lună, ar putea fi infectat cu poliomielită după ce Ministerul Sănătății Palestinian a confirmat vineri primul caz din enclavă, punând capăt unei perioade de 25 de ani în care Gaza a fost liberă de poliomielită. La doar trei zile după naștere, fiul lui Ghada al-Ghandour, Mohammed, a început să dezvolte erupții cutanate, transmite Reuters.

Fondurile de capital de risc pariază pe sănătatea maternă

După ce a lucrat ca doula timp de 10 ani, Kortny Feutardo a preluat primul său pacient Medicaid din Maryland în ianuarie, oferindu-i noii mame coordonare a îngrijirii și consiliere. Feutardo este una dintre numeroasele furnizoare care beneficiază de investiții tot mai mari în sectorul sănătății materne și neonatale.

După ce nu a primit plăți la timp din partea organizației de îngrijire gestionată a pacientei sale, a început să colaboreze cu Mae, o companie sprijinită de capital de risc care leagă femeile însărcinate de doula prin parteneriate Medicaid și se ocupă de plăți.

Congo speră să primească primele vaccinuri împotriva mpox în săptămâna viitoare

Republica Democratică Congo (RDC) speră să primească primele doze de vaccin împotriva mpox în săptămâna viitoare, conform promisiunilor din partea Statelor Unite și Japoniei de a ajuta la combaterea focarului său, a spus luni ministrul sănătății congolez. Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna trecută mpox o urgență de sănătate publică globală pentru a doua oară în doi ani, pe măsură ce o nouă variantă a bolii, cunoscută sub numele de clada Ib, s-a răspândit rapid în Africa.

Un caz de mpox clade 2 detectat în Pakistan, noua tulpină neidentificată

Un caz al virusului mpox de tip clade 2 a fost detectat în Pakistan, a anunțat luni ministerul sănătății al țării, adăugând că nu au fost diagnosticate cazuri de tulpina clade 1b a bolii. Clade 1b a generat îngrijorare globală deoarece pare să se răspândească mai ușor prin contactul apropiat obișnuit. Un caz al variantei a fost confirmat săptămâna trecută în Suedia și legat de un focar în creștere în Africa, marcând prima dată când noua variantă a fost văzută în afara continentului.

Filipinele detectează primul caz de mpox din acest an

Filipinele au detectat un nou caz de virus mpox în țară, primul din decembrie anul trecut, a spus luni departamentul de sănătate. Pacientul era un bărbat filipinez de 33 de ani care nu avea istoric de călătorie în afaceri în afara Filipinelor, a spus Departamentul de Sănătate (DOH).

Excluderea bolilor mintale din cadrul asistenței la moarte în Canada, contestată în instanță

Doi reclamanți individuali și un grup de advocacy dau în judecată Canada pentru excluderea bolilor mintale din cadrul asistenței la moarte, argumentând că excluderea încalcă drepturile lor. Moartea asistată medical este legală în Canada în anumite circumstanțe, dar persoanele ale căror condiții medicale subiacente sunt doar boli mintale sunt excluse.

Aproape 12% din probele de condimente testate în India nu respectă standardele de calitate și siguranță

Aproape 12% din probele de condimente testate nu respectă standardele de calitate și siguranță, conform datelor obținute de Reuters din teste efectuate de autoritățile indiene, după ce mai multe țări au luat măsuri din cauza riscurilor de contaminare în două mărci populare. Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor și Standardele din India a efectuat inspecții, prelevări și teste de amestecuri de condimente, după ce Hong Kong a suspendat vânzările unor amestecuri de mărci MDH și Everest în aprilie din cauza nivelurilor ridicate de pesticide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel