Știrile zilei în Sănătate. Holera face ravagii în Sudan. Creștere a cazurilor de mpox în Europa și Pakistan

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@fabrikasimf
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Criza umanitară din Sudan, agravată de războiul civil, contribuie și la creșterea infecțiilor, inclusiv holera, iar boala bacteriană a ucis peste 300 de persoane în regiune, a declarat vineri un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății. Margaret Harris, oficial al OMS, a spus într-o conferință de presă că au fost raportate 11.327 de cazuri de holeră cu 316 decese și că infecțiile cu dengue și meningită sunt, de asemenea, în creștere, transmite Reuters.

Creștere a cazurilor de mpox în Europa

Vor apărea mai multe cazuri importate ale unei noi tulpini de mpox în Europa în săptămânile următoare, dar riscul de transmitere susținut rămâne scăzut, a spus vineri șeful agenției de prevenire a bolilor din Europa. Agenția a ridicat evaluarea riscului pentru cazurile sporadice de mpox clade I în Europa la moderat vineri. Riscul era mare pentru călătorii în zonele afectate din Africa care sunt în contact strâns cu persoanele de acolo și moderat pentru contactele lor.

Virusul mpox detectat în Pakistan

Ministerul Sănătății din Pakistan a confirmat vineri cel puțin un caz de virus mpox la un pacient care se întorsese dintr-o țară din Golf, a spus ministerul, deși nu se știa încă ce tulpină a virusului era. Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății a spus că secvențierea cazului confirmat este în desfășurare și că nu va fi clar care variantă de mpox a avut pacientul până când procesul nu va fi complet.

IFRC spune că lipsa testelor și vaccinurilor îngreunează răspunsul la mpox în Africa

Sunt necesare mult mai multe kituri de diagnostic, tratamente și vaccinuri pentru a răspunde adecvat focarului de o nouă tulpină a virusului mpox în Africa, a spus vineri un oficial al rețelei umanității Crucea Roșie și Semiluna Roșie.

"Există o penurie critică de teste, tratamente și vaccinuri în întreaga lume", a spus Bronwyn Nichol de la Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie (IFRC) într-o conferință de presă vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel