Știrile zilei în Sănătate. Medicamentul experimental pentru Alzheimer, în discuții. Vaccin anti-COVID, retras

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@showtimeag
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Panelul FDA al SUA va discuta despre medicamentul experimental pentru Alzheimer al Eli Lilly pe 10 iunie. Eli Lilly a declarat marți că un panel de consilieri independenți ai FDA-ului din SUA va discuta despre medicamentul său experimental pentru boala Alzheimer, donanemab, pe 10 iunie.

Donanemab a întâmpinat două întârzieri separate în reglementarea din Statele Unite, în timp ce o terapie similară dezvoltată de Eisai și partenerul său Biogen, numită Leqembi, a primit aprobarea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) anul trecut.

Florida dă în judecată administrația Biden din cauza noii reguli de sănătate transgender

Procurorul general al Floridei și un grup medical catolic au dat în judecată administrația Biden marți, într-un efort de a bloca o regulă pe care ei spun că va forța medicii să ofere îngrijire pentru tranziția de gen împotriva opiniei lor sau să se confrunte cu penalități severe.

Procesul intentat de procurorul general al Floridei, Ashley Moody, și Asociația Medicală Catolică (CMA), depus într-un tribunal federal din Tampa, vizează o nouă regulă publicată de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) al SUA luni, care ar interzice discriminarea în domeniul sănătății pe baza identității de gen.

Pfizer raportează decesul unui pacient în studiul său privind terapia cu gene pentru Duchenne

Un pacient tânăr a murit din cauza unui stop cardiac după ce a primit terapia experimentală cu gene a Pfizer, testată într-un studiu de fază intermediară pentru o afecțiune care cauzează pierderea musculară numită distrofie musculară Duchenne (DMD), a declarat compania Reuters marți.

"Un eveniment advers grav fatal a fost raportat ca fiind stop cardiac pentru un participant la studiul Fazei 2 DAYLIGHT", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters printr-un răspuns primit pe e-mail.

Panelul FDA al SUA va discuta despre primul tratament pentru PTSD asistat de psihedelice în luna următoare

Panelul de consilieri independenți ai FDA-ului SUA va discuta pe 4 iunie dacă ar trebui să recomande aprobarea primei terapii asistate de MDMA pentru tulburarea de stres post-traumatic, a declarat Lykos Therapeutics luni. Acesta ar fi primul panel al FDA-ului de experți externi care să evalueze un tratament nou potențial pentru PTSD în ultimii 25 de ani.

AstraZeneca retrage vaccinul COVID-19 la nivel global din cauza scăderii cererii

AstraZeneca a declarat marți că a inițiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui "exces de vaccinuri actualizate disponibile" de la începutul pandemiei. Compania a mai declarat că va proceda la retragerea autorizațiilor de comercializare ale vaccinului Vaxzevria în Europa.

McKesson ratează estimările trimestriale pe măsură ce segmentul farmaceutic din SUA împovărează

McKesson Corp a raportat marți venituri și profituri mai slabe decât se aștepta pentru trimestrul respectiv din cauza scăderii cererii de medicamente de marcă și specializate ale companiilor, ceea ce a afectat vânzările în segmentul său farmaceutic din SUA. Segmentul farmaceutic al companiei în SUA, cel mai mare după venituri și care vinde medicamente folosite pentru tratarea afecțiunilor complexe precum cancerul, a înregistrat vânzări mai slabe decât se aștepta.

Bio-Rad Laboratories reiterează previziunile de creștere a veniturilor pentru 2024; acțiunile scad

Compania de diagnostic Bio Rad Laboratories și-a reiterat prognoza de creștere a vânzărilor pentru 2024 marți, afectată de cheltuielile slab persistente ale companiilor biotehnologice și de cererea lentă din China. Furnizorul de aparate de laborator și instrumente pentru producătorii de medicamente și companiile de biotehnologie continuă să prevadă o creștere a veniturilor ajustate pe întregul an între 1% și 2,5% în baza valutelor.

Fresenius Medical depășește așteptările de câștiguri, menține perspectivele. Acțiunile scad

Fresenius Medical Care a depășit așteptările de câștiguri operaționale pentru primul trimestru marți datorită creșterii prețurilor și economiilor de costuri, dar compania germană și-a menținut totuși perspectivele de profit pentru 2024, ceea ce a determinat scăderea acțiunilor sale la începutul tranzacțiilor.

Venitul operațional ajustat în trimestru a crescut cu 23% la 416 milioane de euro ($448 milioane), depășind estimarea medie a analiștilor de 386 milioane de euro publicată pe site-ul celui mai mare furnizor de dializă din lume.

Idaho încearcă să revitalizeze legea privind "traficul de avorturi" în instanța federală de apel din SUA

Un avocat al statului Idaho a cerut marți unei curți de apeluri federale să revitalizeze o lege din 2023 care face ilegal să ajuți o minoră să traverseze linii de stat pentru a face un avort fără consimțământul părinților săi, o lege pe care un judecător din instanța inferioară a blocat-o în noiembrie.

"Legea este restrânsă și, ai crede, necontestabilă", a spus avocatul general adjunct al Idaho-ului, Joshua Turner, celor trei judecători ai Panelului de Apel al Curții de Apel a 9-a din Seattle.

Steward Health, falită, își pune spitalele în vânzare și dezvăluie datoriile de 9 miliarde de dolari

Steward Health Care, aflată în faliment, a pus toate cele 31 de spitale din SUA în vânzare, sperând să finalizeze tranzacțiile până la sfârșitul verii pentru a face față celor 9 miliarde de dolari în datorii, au spus avocații săi într-o audiere în instanță marți la Houston.

Steward, care a depus cerere de protecție în faliment luni, speră să mențină toate spitalele deschise pe termen lung, a declarat avocatul Steward, Ray Schrock, judecătorului de faliment federal Chris Lopez, care supraveghează procedurile din Capitolele 11 ale companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel