Știrile zilei în Sănătate. Îngrijorări din cauza gripei aviare. Trei state din Africa demarează campania de vaccinare împotriva malariei

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@freelancerparvej
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical.

Regeneron va colabora la terapii de editare genetică cu Mammoth, fondată de Doudna. Regeneron Pharmaceuticals și Mammoth Biosciences vor colabora pentru a cerceta, dezvolta și comercializa terapii de editare genetică pentru multiple boli, au declarat companiile joi. Platforma de editare genetică CRISPR a Mammoth și tehnologiile de livrare ale Regeneron vor fi folosite pentru a crea medicamente care modifică boala și pot fi livrate la țesuturi dincolo de ficat, transmite Reuters.

Focar de gripă aviară la vacile de lapte din SUA 

Autoritățile americane au întărit măsurile pentru a conține răspândirea ulterioară a primului focar cunoscut de H5N1 sau gripa aviară la vacile de lapte, care s-a extins acum la 33 de turme în opt state și a afectat și aprovizionarea cu lapte a țării. Până acum, doar o persoană - un muncitor agricol din Texas - a fost testată pozitiv pentru H5N1, iar în timp ce oficialii de sănătate și oamenii de știință spun că riscul pentru oameni rămâne scăzut, rămân multe întrebări.

Merck își ridică prognoza de profit pentru 2024 datorită vânzărilor crescute ale medicamentului pentru cancer Keytruda

Merck & Co a ridicat joi prognozele anuale de profit și venituri pe baza creșterii cu două cifre pentru medicamentul său pentru cancer Keytruda, cel mai bine vândut medicament cu prescripție medicală din lume. Compania farmaceutică din New Jersey a declarat că se așteaptă la câștiguri anuale cuprinse între 8,53 și 8,65 dolari pe acțiune, în creștere față de prognoza anterioară de 8,44 până la 8,59 dolari. Analizatorii estimaseră câștiguri de 8,56 dolari pe acțiune, sub valoarea mediană a noii game.

GlaxoSmithKline dă în judecată Pfizer și BioNTech pentru tehnologia vaccinului COVID-19

GlaxoSmithKline a dat în judecată Pfizer și BioNTech în instanța federală din Delaware joi, acuzându-le că încalcă brevetele GSK legate de tehnologia ARNm (mesager ARN) în vaccinurile lor blockbuster COVID-19. GSK a declarat în proces că vaccinurile Comirnaty ale Pfizer și BioNTech încalcă drepturile de brevet ale companiei în inovațiile vaccinului ARNm dezvoltate "cu mai mult de un deceniu înainte" de izbucnirea pandemiei COVID-19.

Cigna va oferi rivali Humira cu 0 dolari coplată la farmacia de specialitate

Cigna intenționează să pună la dispoziție copii apropiate ale medicamentului pentru artrită Humira al AbbVie, fără plată suplimentară pentru pacienții eligibili din SUA, începând din iunie, a declarat asigurătorul de sănătate joi. Cigna a declarat că va avea în stoc versiuni biosimilare cu concentrații ridicate și scăzute ale Humira de la producători de medicamente precum Boehringer Ingelheim, Teva și Alvotech la farmacia sa Accredo.

Statele americane dau în judecată agenția pentru regulile de protecție a muncitorilor care fac avorturi

Un grup de state conduse de republicani a intentat joi un proces pentru a bloca o regulă federală care acordă muncitorilor care au avut avorturi aceleași protecții legale ca muncitorii care sunt însărcinate sau au dat recent naștere. Cele 17 state susțin într-o plângere depusă în instanța federală din Arkansas că regula Comisiei pentru Oportunitatea de Angajare Egală a SUA dezvăluită săptămâna trecută încalcă Constituția SUA prin interferarea cu capacitatea statelor de a reglementa și interzice avortul.

Benin, Liberia și Sierra Leone din Africa de Vest lansează vaccinarea împotriva malariei

Benin, Liberia și Sierra Leone au lansat programe de vaccinare împotriva malariei la scară largă joi, în cadrul unei inițiative axate pe Africa care speră să salveze zeci de mii de vieți ale copiilor pe an pe continent. Cele trei țări din Africa de Vest sunt cele mai recente care participă după implementarea cu succes a imunizării rutine împotriva malariei pentru copii în Burkina Faso, Camerun, Ghana, Kenya și Malawi, a declarat Alianța globală pentru vaccinuri, GAVI, într-un comunicat.

FDA trimite o scrisoare de avertizare către Cardinal Health pentru comercializarea dispozitivelor neaprobate

Regulatorul american de sănătate a trimis o scrisoare de avertizare către Cardinal Health după o inspecție a facilității sale din Illinois care a constatat că compania comercializa și distribuia dispozitive neaprobate fabricate de un producător chinez. Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA în 2023 a recomandat să nu se utilizeze unele seringi fabricate în China în timp ce investiga rapoartele privind scurgeri, ruperea și alte probleme de calitate cu astfel de produse și luna trecută a extins ghidul.

Gilead, pierdere trimestrială din cauza taxei de achiziție, veniturile cresc cu 5%

Gilead Sciences a raportat o pierdere în primul trimestru joi după ce a înregistrat o taxă de 3,9 miliarde de dolari pentru achiziția recentă a dezvoltatorului de medicamente pentru ficat CymaBay Therapeutics, în timp ce veniturile au crescut cu 5% datorită vânzărilor mai mari de tratamente pentru HIV, oncologie și boli de ficat. Pentru anul 2024, Gilead a declarat că își menține așteptările privind vânzările de produse de 27,1 miliarde până la 27,5 miliarde de dolari, dar a redus perspectivele de câștig pentru a include taxa recentă și cheltuielile suplimentare legate de tranzacția CymaBay.

Healthpeak Properties își crește prognoza FFO pentru 2024 datorită cererii mai mari

Healthpeak Properties și-a ridicat prognoza anuală a fondurilor din operațiuni (FFO) joi, bazându-se pe cererea rezistentă pentru proprietățile sale de birouri medicale și științifice ale vieții. Trustul de investiții imobiliare (REIT) cu accent pe sănătate din SUA deține în principal active de birouri medicale și științifice ale vieții, precum și câteva active de îngrijire a vârstnicilor, spital și post-acută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel