Știrile zilei în Sănătate. Aprobarea medicamentului pentru Alzheimer, încetinită. FDA aprobă terapia pentru cancerul vezicii urinare

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@jannoon028
Aprobarea medicamentului pentru Alzheimer este încetinită. FDA aprobă terapia pentru cancerul vezicii urinare. Sunt cele mai importante știri medicale ale zilei.

Adoptarea medicamentului pentru Alzheimer în SUA este încetinită de scepticismul medicilor. La nouă luni de la lansarea în SUA a primului medicament dovedit că încetinește progresia bolii Alzheimer, Leqembi de la Eisai și Biogen se confruntă cu o piedică neașteptată în utilizarea pe scară largă: o credință încetinită printre unii medici că tratarea acestei boli care afectează memoria este inutilă.

Experții în Alzheimer anticipaseră blocaje din cauza cerințelor Leqembi, care includ teste diagnostice suplimentare, infuzii de două ori pe lună și scanări regulate ale creierului pentru a preveni efectele secundare potențial letale, transmite Reuters.

Lupta pentru avorturile de urgență în SUA

Curtea Supremă a SUA se confruntă cu lupta privind avorturile de urgență după răsturnarea Roe. Ideea că un medic din Statele Unite ar trebui să ia în considerare riscul de închisoare înainte de a efectua un avort de urgență ar fi putut fi dificil de imaginat acum doi ani.

Dar după ce Curtea Supremă a SUA a răsturnat în iunie 2022 decizia din 1973 Roe v. Wade care legalizase avortul la nivel național, astfel de dileme sunt realitate în mai multe state care au adoptat ulterior interdicții aproape totale susținute de republicani, care includ amenințarea cu pedepse penale și pierderea licenței medicale.

FDA din SUA aprobă terapia pentru cancerul vezicii urinare a ImmunityBio

Regulatorul de sănătate al SUA a aprobat luni terapia de combinație a ImmunityBio pentru tratarea unui tip de cancer al vezicii urinare, marcând sfârșitul eforturilor companiei de a-și aduce terapia pe piață. Lumina verde din partea agenției este un impuls pentru ImmunityBio, care și-a exprimat îndoieli într-o înregistrare regulatoare luna trecută cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri.

India le cere producătorilor de condimente să verifice calitatea după acuzațiile din Hong Kong

Regulatorul de export al condimentelor din India a cerut MDH și Everest să furnizeze detalii despre verificările de calitate după ce vânzările unora dintre produsele lor au fost oprite în Hong Kong pentru presupusa conținere a unui pesticid cancerigen în concentrații ridicate. Produsele companiilor sunt extrem de populare în India și sunt exportate în țări din Europa, Asia și America de Nord.

Acțiunile Abeona scad în urma refuzului FDA de a aproba tratamentul pentru afecțiunea cutanată

Abeona Therapeutics a declarat luni că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a refuzat să aprobe tratamentul său pentru o afecțiune rară care provoacă vezicule pe piele, determinând o scădere cu 51% a acțiunilor sale în tranzacționarea post-orară.

Regulatorul de sănătate a cerut anumite date suplimentare pentru a satisface cerințele referitoare la chimie, fabricație și controale înainte ca tratamentul, numit pz-cel, să poată fi aprobat, în ceea ce se numește "scrisoarea de răspuns complet".

Lupta Pfizer vs. Moderna privind brevetele pentru vaccinurile COVID începe în Marea Britanie

Pfizer și BioNTech au cerut în instanța din Londra anularea brevetelor rivalei Moderna asupra tehnologiei cheie pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19, întrucât a început cea mai recentă etapă a unei bătălii legale globale marți. Pfizer și partenerul său german BioNTech au dat în judecată Moderna la Înalta Curte din Londra în septembrie 2022, solicitând anularea brevetelor deținute de Moderna, care a replicat câteva zile mai târziu acuzând că brevetele sale au fost încălcate.

Novartis își ridică prognoza după ce a depășit așteptările în T1

Producătorul elvețian de medicamente Novartis și-a ridicat prognoza anuală datorită utilizării mai largi a medicamentului pentru psoriazis și artrită Cosentyx marți și a declarat că a recrutat fostul șef al Bristol Myers Squibb (BMS) pentru a deveni președinte al său anul viitor. Se așteaptă ca vânzările nete ale sale în 2024 să crească cu un procentaj de cifre duble scăzute cu un procentaj de câteva zecimi de puncte procentuale, a spus Novartis într-o declarație.

Danaher depășește așteptările trimestriale datorită forței în afacerea de diagnostic

Danaher a depășit marți estimările trimestriale privind profitul și vânzările, datorită forței în afacerile sale de diagnostic și bioprocesare, trimițând acțiunile firmei de științe de viață în sus cu mai mult de 7% înainte de deschiderea pieței. Cu toate acestea, compania a prevăzut o scădere a veniturilor ajustate de bază pentru 2024 cu procente într-un singur cifru, deoarece se așteaptă ca impactul cererii reduse să continue și în al doilea trimestru al anului 2024.

Quest Diagnostics își ridică prognoza pentru profit și venituri în 2024 datorită cererii ridicate

Operatorul de laborator Quest Diagnostics și-a ridicat prognoza pentru profit și venituri în 2024 marți, după ce a depășit estimările pentru primul trimestru datorită cererii puternice pentru testele sale de diagnostic. Cererea pentru examinările de sănătate diagnostic rutine a crescut în ultimele câteva trimestre, deoarece tot mai multe persoane se supun intervențiilor chirurgicale neurgente care au fost amânate din cauza pandemiei.

Noua regulă Biden protejează confidențialitatea femeilor care fac avorturi

Administrația președintelui SUA, Joe Biden, a emis luni o regulă finală menită să întărească protecțiile privind confidențialitatea pentru femeile care solicită avorturi, interzicând divulgarea informațiilor medicale protejate referitoare la sănătatea reproducătoare. Noua regulă, emisă prin Biroul pentru Drepturile Civile din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, întărește prevederile existente în cadrul regulii de confidențialitate a Asigurării Portabilității Sănătății din 1996 (HIPAA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel