Știrile zilei în Sănătate. Scandal din cauza fertilizărilor in vitro. Tulburările alimentare, probleme nerezolvate. Gripa aviară se extinde

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@MaestroAI
Acestea sunt cele mai importante știri din lumea medicală.

Practica de congelare a embrionilor ca parte a fertilizării in vitro (FIV) a fost aruncată în haos în Alabama în acest an, când Curtea Supremă a statului a decis că astfel de embrioni ar trebui considerați copii, expunând clinicile la acuzații de omor din culpă în cazul în care sunt distruse în procesul de dezghețare. În 2021, mai mult de 80% dintre procedurile de FIV din SUA au implicat transferul de embrioni congelați, conform unui raport recent al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, transmite Reuters.

Tulburările alimentare, problemă enormă

Tulburările alimentare rămân o problemă "enormă" în alpinism, a declarat medaliata cu aur olimpic Janja Garnbret, chiar și în timp ce noile reguli destinate să oprească sportivii cu greutate periculoas de mică să concureze au intrat în vigoare la începutul acestei luni. Federația Internațională de Alpinism a anunțat noile reguli în februarie, după ce un grup de alpiniști de elită au vorbit despre experiențele lor cu deficiența relativă de energie în sport (RED-S) și au cerut acțiune din partea organismului de conducere.

Sirop de tuse, contaminat

Organizația Mondială a Sănătății probabil că va emite o avertizare mai largă cu privire la siropul de tuse pentru copii produs de Johnson and Johnson, contaminat, găsit în Nigeria săptămâna trecută, a declarat într-un email. Regulatorul Nigeriei a rechemat un lot de sirop pediatric Benylin miercuri trecută, după ce a descoperit un nivel ridicat de dietilenglicol în produs în timpul testării de rutină.

Vânzare în domeniul farma

Managerul fondului de hedging Butler Hall Capital a declarat vineri că îndeamnă Vanda Pharmaceuticals să formeze un comitet special independent pentru a purta discuții cu Future Pak cu privire la oferta sa de preluare și să desfășoare un proces complet de vânzare. Pe 17 aprilie, Vanda a respins o propunere de preluare din partea Future Pak și a adoptat un plan de acțiuni pentru acționari pentru a reduce probabilitatea unei preluări ostile.

Companie farma, sub investigație

Vifor Pharma a oferit să lanseze o campanie de marketing pentru a remedia eventualele daune cauzate de criticiile aduse unui rival al medicamentului său cheie, au declarat reglementatorii UE vineri, o mișcare care ar putea evita o amendă potențială și ar putea pune capăt unei investigații antitrust. Vifor, parte a grupului australian CSL, a făcut propunerea după o investigație de doi ani efectuată de Comisia Europeană.

Vaccinurile pe bază de ARNm, extinse

Producătorii chinezi de vaccinuri care dețin vaccinuri COVID pe bază de ARNm neutilizate și uzine de producție urmăresc noi ținte pentru tehnologia noului mesager ARN, dar se confruntă cu o cale dificilă, limitată de lipsa de venituri. Trei companii chineze - Walvax Biotechnology, CSPC Pharmaceutical Group și Stemirna Therapeutics - au dezvoltat vaccinuri pe bază de ARNm care au obținut aprobări de urgență limitate în Asia.

Câini de terapie

Un spital spaniol a înscris câini de terapie pentru a ridica moralul pacienților din UCI. Joel Bueno a vărsat lacrimi de bucurie în momentul în care oaspeții săi cu patru picioare au intrat în unitatea de terapie intensivă unde fusese internat din cauza unui cheag de sânge. Bueno, în vârstă de 34 de ani, a spus că să fie îmbăiat în afecțiune de câinii de terapie Vida și Lu i-a amintit de propriul său câine de acasă.

Gripa aviară se extinde

Departamentul de Agricultură al SUA a declarat săptămâna aceasta că transmiterea de la vacă la vacă este un factor în răspândirea gripei aviare în turmele de lapte, dar totuși nu știe exact cum este mutat virusul. Fermierii și medicii veterinari au așteptat confirmarea modului în care virusul este transmis pentru a controla mai bine răspândirea acestuia. Turme de lapte din opt state au fost testate pozitiv în ultima lună, împreună cu un lucrător dintr-o fermă de lapte din Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel