Știrile zilei în Sănătate și Farma. Roche anunță creșterea cazurilor de mpox în Europa. Medicamentul pentru Alzheimer, prea scump

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@armmypicca
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Senatorul democrat Baldwin îndeamnă USTR să se ocupe de petiția privind tarifele pentru China în contextul crizei de fentanyl. Senatoarea democrată din Wisconsin, Tammy Baldwin, a îndemnat miercuri Reprezentantul Comercial al Statelor Unite, Katherine Tai, să investigheze rolul presupus al Chinei în criza de fentanyl, după ce un grup de familii ale căror persoane dragi au murit din cauza supradozelor de opioide sintetice a depus o petiție solicitând tarife pe bunurile chinezești.

Această petiție, raportată pentru prima dată de Reuters, a fost depusă săptămâna trecută în baza Secțiunii 301 din Legea Comerțului din 1974, o lege care permite Statelor Unite să impună sancțiuni țărilor străine care încalcă acordurile comerciale sau afectează comerțul american. Familiile solicită măsuri comerciale care includ tarife de cel puțin 50 de miliarde de dolari pe mărfurile chinezești, transmite Reuters.

CEO-ul Roche spune că sunt mai multe cazuri de mpox în Europa decât s-a raportat

CEO-ul Roche a declarat că a fost informat că mai multe cazuri de infecție cu mpox au avut loc în Europa decât s-au raportat anterior și că grupul elvețian ar putea oferi rapid de 10 ori mai multe kituri de testare decât sunt în prezent cerute.

"Se pare că există deja mai multe cazuri de mpox în Europa, poate că nu toate sunt în mass-media încă", a spus CEO-ul Thomas Schinecker într-un apel după ce compania de medicamente și diagnostice a raportat vânzările pe trimestrul recent.

Roche se opune preluării producătorului de medicamente Catalent

CEO-ul gigantului farmaceutic Roche a îndemnat autoritățile să blocheze preluarea fabricantului de medicamente contractuale Catalent de către acționarul majoritar al Novo Nordisk, invocând daune pentru colegii din industrie.

Deși a subliniat miercuri că nu este afectat de această tranzacție, Roche este printre primele companii farmaceutice care și-au exprimat opoziția față de această tranzacție, care ar putea avea repercusiuni semnificative în segmentul în expansiune al medicamentelor pentru obezitate.

Operatorul de laborator din SUA Quest Diagnostics va lansa un test pentru gripă aviară la sfârșitul lunii octombrie

Operatorul de laborator Quest Diagnostics a anunțat miercuri că va lansa un test pentru gripa aviară H5N1 la sfârșitul lunii octombrie, după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) i-au acordat contracte pentru a susține testarea pentru două boli infecțioase emergente, inclusiv virusul Oropouche.

Regatul Unit aprobă medicamentul pentru Alzheimer al Lilly, dar este considerat "prea scump" pentru utilizare pe scară largă

Tratamentul Eli Lilly pentru Alzheimer în stadiu incipient a fost considerat prea scump pentru utilizare pe scară largă de către organismul britanic de evaluare a costurilor, miercuri, semn că pacienții sunt puțin probabil să aibă acces după aprobarea de către regulatorul de medicamente al țării.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Regatul Unit a aprobat donanemab, comercializat sub numele de Kisunla, făcându-l al doilea tratament pentru Alzheimer din țară, după Leqembi, dezvoltat de Eisai și Biogen.

Merck achiziționează dezvoltatorul de terapii pentru cancer Modifi Biosciences pentru până la 1,3 miliarde de dolari

Merck a achiziționat Modifi Biosciences pentru o sumă de până la 1,3 miliarde de dolari, obținând acces la terapiile sale experimentale pentru cancer, a anunțat miercuri firma biotehnologică privată.

Ca parte a înțelegerii, gigantul farmaceutic american a plătit 30 de milioane de dolari în avans. Modifi este, de asemenea, eligibil să primească plăți de realizare de până la 1,3 miliarde de dolari în schimbul unei noi clase de terapii, KL-50 – fiind dezvoltate împotriva tumorilor cerebrale greu de tratat, inclusiv glioblastomului.

FDA din SUA aprobă vaccinul RSV de la Pfizer pentru adulții cu risc crescut de boală

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat marți vaccinul RSV de la Pfizer pentru prevenirea bolilor respiratorii inferioare cauzate de RSV la adulți cu vârste între 18 și 59 de ani, care prezintă un risc crescut de boală. În iunie, CDC din SUA a restrâns recomandarea pentru utilizarea vaccinurilor împotriva virusului sincitial respirator la adulții în vârstă anul acesta și a amânat recomandarea pentru utilizarea lor la adulții sub 60 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel