Știrile zilei în Sănătate. O țară va legifera marijuana medicinală

Stiri sanatate - Foto: Freepik @wirestock_creators
Știrile zilei în sănătate. O terapie atinge obiectivul principal al studiului la sugari.

Thailanda va legifera marijuana medicinală, semnalează că nu va fi repenalizată

Thailanda va lucra în vederea legiferării marijuanei pentru uz medical, a declarat marți un viceprim-ministru, semnalând o întoarcere asupra planurilor de re-criminalizare a plantei și o altă schimbare în poziția neclară a guvernului cu privire la canabis.

În 2022, Thailanda a devenit una dintre primele țări din Asia care a dezincriminat marijuana, făcând acest lucru fără o lege care să o reglementeze sau fără reglementări clare care să împiedice utilizarea sa în scopuri recreative, potrivit Reuters.

Terapia RSV a Merck atinge obiectivul principal al studiului la sugari

Medicamentul pe bază de anticorpi al Merck a îndeplinit obiectivul principal al unui studiu în stadiu mediu sau avansat, atunci când a fost testat ca terapie pentru protejarea sugarilor împotriva unei boli cauzate de virusul sincițial respirator (RSV), a declarat marți compania.

Tratamentul injectat, denumit MK-1654, a contribuit la reducerea incidenței infecțiilor respiratorii inferioare la sugari, comparativ cu placebo, și a îndeplinit obiectivele de siguranță ale studiului, a declarat Merck.

OMS consideră că există un „risc ridicat” de răspândire a virusului poliomielitei în Gaza; evaluarea este în curs

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că există un risc ridicat de răspândire a virusului poliomielitei în Fâșia Gaza și dincolo de granițele acesteia, din cauza situației dezastruoase în materie de sănătate și igienă din enclava palestiniană devastată de război.

Ayadil Saparbekov, șeful echipei pentru urgențe sanitare din cadrul OMS în Gaza și Cisiordania, a declarat că poliovirusul de tip 2 derivat din vaccin a fost izolat din probe de mediu din apele reziduale din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel