Știrile zilei în Sănătate. Alertă în Germania din cauza gripei aviare. Studiu pentru nou tratament al cancerului pulmonar, retras

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@Idea24rich
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

Roche a decis să încheie un studiu pentru tratamentul cancerului pulmonar, renunțând la încercarea noii lor terapii imunologice după ce aceasta nu a demonstrat niciun avantaj în comparație cu tratamentul existent cu Keytruda de la Merck & Co. Decizia a crescut scepticismul cu privire la eficacitatea candidatului lor de medicament.

Anunțul a fost făcut joi, când Roche a explicat că trialul numit SKYSCRAPER-06 va fi oprit deoarece tiragolumab, utilizat într-o combinație de medicamente, nu a reușit să încetinească progresia bolii sau să prelungească supraviețuirea în comparație cu o altă combinație care include Keytruda, transmite Reuters.

Quest Diagnostics se extinde în Canada

Quest Diagnostics a anunțat miercuri că intenționează să achiziționeze LifeLabs din Canada, de la OMERS, pentru aproximativ 1,35 miliarde de dolari canadieni, echivalentul a aproximativ 985 milioane de dolari americani, incluzând datoria netă. LifeLabs, specializată în teste de laborator comunitare, va păstra brandul, sediul central din Canada și conducerea actuală după finalizarea tranzacției.

Wegovy și Ozempic asociate cu o afecțiune oculară care amenință vederea

Pacienții care utilizează medicamentul popular pentru pierderea în greutate Wegovy al Novo Nordisk și medicamentele similare pentru diabetul de tip 2 ar putea avea un risc crescut pentru o afecțiune oculară care amenință vederea, conform datelor dintr-un studiu publicat miercuri. Wegovy și medicamentele pentru diabet ale Novo, Ozempic și Rybelsus, conțin toate același ingredient activ, semaglutid, și fac parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub denumirea de agonisti ai receptorului GLP1.

AbbVie reduce prognoza de profit pentru 2024 din cauza cheltuielilor cu cercetarea și dezvoltarea

AbbVie a redus prognoza sa ajustată de profit pentru 2024 miercuri, invocând cheltuieli de 937 de milioane de dolari pentru milestii și cercetare și dezvoltare legate de achiziții. Compania farmaceutică s-a concentrat pe extinderea pipeline-ului său de la pierderea protecției brevetului anul trecut a blockbuster-ului său pentru artrită, Humira.

Colorado raportează un caz uman de gripă aviară

Oficialii de sănătate publică din Colorado au anunțat miercuri că un bărbat adult a fost testat pozitiv pentru gripa aviară după ce a raportat simptome ușoare, inclusiv conjunctivită sau ochi roșii. Bărbatul este angajat la o fermă de lactate și a avut expunere la bovine infectate, recuperându-se după tratament antiviral, au declarat oficialii.

Germania raportează un focar rar de gripă aviară H7N5 în apropierea graniței cu Olanda

Germania a raportat un focar rar de gripă aviară H7N5 de înaltă patogenicitate într-o fermă din partea de vest a țării, în apropierea graniței cu Olanda, a anunțat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) joi. Focarul a ucis 6.000 de păsări dintr-un stol de 90.879 de păsări în localitatea Bad Bentheim din Saxonia Inferioară, a declarat WOAH, citând un raport al autorităților germane. A fost detectat pe 29 iunie și confirmat pe 2 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Descoperire cheie în lupta cu obezitatea. Transformarea grăsimii albe în grăsime maro
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel