Știrile zilei în Farma. FDA amână aprobarea tradițională a medicamentului Liquidia. FDA ridică restricția parțială pe studiul clinic pentru un medicament împotriva cancerului

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Medicamentul inhalabil al Liquidia nu a obținut aprobarea tradițională în SUA. Astfel, acțiunile companiei scad. Administrația Food and Drug din SUA (FDA) a amânat luni aprobarea tradițională pentru medicamentul inhalabil al Liquidia Corp destinat tratamentului unor afecțiuni pulmonare și a acordat doar aprobări tentative, trimițând acțiunile sale într-o cădere de aproape 40% înainte de deschiderea pieței.

Compania a spus că trebuie să aștepte expirarea exclusivității de reglementare pentru Tyvaso DPI de la United Therapeutics în 2025 înainte ca medicamentul să primească o aprobată finală pentru hipertensiunea arterială pulmonară (PAH) și hipertensiunea pulmonară asociată cu boala pulmonară interstițială (PH-ILD).

Emergent va dona 50.000 de doze de vaccin pentru a combate focarul de mpox în Africa

Emergent BioSolutions a spus luni că va dona 50.000 de doze de vaccin împotriva variolei către Republica Democratică Congo și alte țări afectate din Burundi, Kenya, Rwanda și Uganda pentru a combate actualul focar de mpox.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna trecută mpox o urgență de sănătate publică globală pentru a doua oară în doi ani, pe măsură ce o nouă variantă a virusului, cunoscută sub numele de clada Ib, s-a răspândit rapid în Africa. Cel puțin o persoană din Suedia a fost confirmată cu infecția, marcând prima dată când noua variantă a fost văzută în afara Africii.

BioNTech spune că FDA a ridicat restricția parțială asupra studiului său clinic pentru medicamentul împotriva cancerului

BioNTech a spus luni că Administrația Food and Drug din SUA (FDA) a ridicat o restricție parțială asupra unui studiu clinic de fază incipientă pentru medicamentul său experimental împotriva cancerului. Compania a spus că acum a inclus măsuri suplimentare de reducere a riscurilor în broșura cercetătorului și în consimțământul pacienților, conform cerințelor FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel