Știrile zilei în Farma. Bavarian Nordic solicită extinderea vaccinului mpox la adolescenți în Uniunea Europeană. Rezultate neașteptate ale vaccinului antigripal

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@ledyumnica
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

Acțiunile companiei Biotech Bavarian Nordic au crescut cu 50% în această săptămână datorită vaccinului împotriva mpox. Acțiunile firmei daneze de biotehnologie Bavarian Nordic au crescut cu 20% vineri, fiind a treia zi de câteva creșteri semnificative, ceea ce, conform analiștilor, este legat de focarul de virus mpox care se răspândește în Africa și dincolo de ea. Bavarian Nordic este una dintre puținele companii care dețin un vaccin împotriva mpox, iar acțiunile sale au crescut cu 50% în această săptămână, transmite Reuters.

Bavarian Nordic solicită aprobată pentru extinderea vaccinului mpox la adolescenți

Bavarian Nordic, firma daneză de biotehnologie, a anunțat vineri că a trimis date către regulatorul de medicamente al Uniunii Europene pentru a obține aprobarea extinderii utilizării vaccinului său împotriva mpox și variolă la adolescenți cu vârste între 12 și 17 ani. Mpox a fost declarat o urgență globală de sănătate publică de către Organizația Mondială a Sănătății, copiii și adolescenții fiind deosebit de vulnerabili la boală.

Pfizer și BioNTech spun că vaccinul combinat pentru gripă și COVID a ratat un obiectiv principal al studiului clinic de faza 3

Pfizer și BioNTech au anunțat, vineri că un studiu clinic de faza 3 al vaccinului lor experimental ARN-m pentru protecția împotriva influenței și COVID-19 a constatat că vaccinul combinat nu a îndeplinit unul dintre cele două obiective principale ale studiului și evaluează pașii următori. Producătorii de medicamente au spus vineri că studiul de faza 3 a arătat o reacție imunitară robustă împotriva virusului gripal A, comparativ cu un vaccin standard împotriva gripei, dar rezultate mai slabe împotriva tulpinii gripale B.

David Klein, CEO-ul Canopy Growth, se va retrage în martie

Firma de cannabis Canopy Growth a anunțat vineri că CEO-ul său, David Klein, se va retrage la sfârșitul anului fiscal curent, pe 31 martie. Klein a fost numit președinte al Canopy Growth când fostul co-CEO și fondator Bruce Linton a fost demis în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel