Știrile zilei în Farma. Critici dure la adresa Comisiei Europene pentru transparență scăzută în contractele pentru vaccinurile COVID-19. Johnson & Johnson, vânzări ridicate de medicamente

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul farmaceutic.

Curtea Europeană de Justiție a criticat miercuri Comisia Europeană pentru lipsa de transparență în legătură cu contractele de vaccin împotriva COVID-19 în urmă cu patru ani, cu o zi înainte de o votare crucială privind reconfirmarea lui Ursula von der Leyen în funcția de șef al Comisiei.

Anumiți parlamentari europeni au fost foarte critici față de modul în care Comisia a gestionat contractele în valoare de miliarde de euro, în special pentru ne-divulgarea mesajelor text între von der Leyen și șeful companiei farmaceutice Pfizer despre unul dintre contracte. Comisia susține că nu a păstrat aceste mesaje, transmite Reuters.

Sanofi va investi 437 de milioane de dolari într-un centru global în India

Compania farmaceutică franceză Sanofi intenționează să investească 400 de milioane de euro (437,24 de milioane de dolari) în centrul său global de capacitate (GCC) din India până la sfârșitul deceniului, urmărind să extindă și să își dubleze forța de muncă în următorii doi ani, a declarat o executivă de top a companiei miercuri.

Sanofi va investi inițial 100 de milioane de euro (109,31 de milioane de dolari) până anul viitor, a spus Madeleine Roach, vicepreședinte executiv al operațiunilor de afaceri, în cadrul unui eveniment miercuri.

J&J depășește așteptările Wall Street-ului cu vânzări puternice de medicamente

Johnson & Johnson a depășit estimările pentru profitul și veniturile din al doilea trimestru miercuri, datorită vânzărilor solide ale medicamentelor sale, inclusiv tratamentul pentru cancer Darzalex și medicamentul blockbuster pentru psoriazis Stelara.

Stelara a fost de mult timp un motor important al creșterii veniturilor pentru J&J, analiștii prognozând vânzări de peste 10 miliarde de dolari pentru acest an. Cu toate acestea, aceasta ar putea scădea la aproximativ 7 miliarde de dolari în 2025, când sunt așteptate lansări de până la șase copii aproape identice ale medicamentului în SUA.

Nvidia și Pfizer conduc o finanțare de 80 de milioane de dolari pentru firma israeliană de tehnologie medicală AI, CytoReason

CytoReason din Israel, care utilizează inteligența artificială pentru a dezvolta modele de boli, a anunțat miercuri că a strâns 80 de milioane de dolari într-o rundă privată de finanțare. Nvidia, Pfizer, Thermo Fisher și investitorul de capital de risc OurCrowd au participat la rundă, conform CytoReason.

Wegovy nu primește compensare în Olanda

Producătorul danez de medicamente Novo Nordisk a declarat miercuri că este dezamăgit de recomandarea către guvernul olandez de a nu acoperi medicamentul său extrem de popular pentru pierderea în greutate, Wegovy, în cadrul asigurării de sănătate de bază a țării. Institutul Olandez de Sănătate a recomandat marți ministrului sănătății că nu este clar dacă efectele asupra sănătății ale Wegovy sunt suficient de mari pentru a justifica costurile medicamentului.

Asigurătorul de sănătate Elevance depășește estimările pentru profit datorită costurilor medicale mai scăzute

Elevance Health a depășit estimările Wall Street-ului pentru profitul trimestrului miercuri, deoarece asigurătorul de sănătate a cheltuit mai puțin decât era de așteptat pe acoperirea costurilor medicale ale membrilor săi. Forța în unitatea sa de servicii de sănătate Carelon, primele mai mari și creșterea membrilor în planurile sale de sănătate Obamacare și comercială au contribuit la rezultate în al doilea trimestru, compensând parțial o scădere a membrilor planurilor Medicaid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel