Știrile zilei în Farma. Producător de teste diagnostice pentru cancer, listat la Nasdaq. Noi reguli pentru comercializarea Ozempic

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@DC Studio
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic. 

În Danemarca, autoritățile sanitare au solicitat medicilor să limiteze numărul de pachete de medicamentul pentru diabet Ozempic produs de Novo Nordisk pe care pacienții le pot ridica odată, din cauza temerilor că unii ar putea obține o cantitate mai mare decât cea necesară.

În Norvegia, regulile pentru utilizarea Ozempicului vor fi, de asemenea, întărite, impunându-se medicilor să solicite rambursarea costurilor pentru fiecare pacient în parte, în loc de acoperirea automată pentru toți utilizatorii, transmite Reuters.

Medicament generic pentru diabetul de tip 2

În SUA, Teva Pharmaceuticals a anunțat lansarea unei versiuni generice a medicamentului Victoza produs de Novo Nordisk pentru tratamentul pacienților cu diabet de tip 2, fiind primul generic al clasei de medicamente GLP-1 în Statele Unite, unde această clasă de medicamente a cunoscut o cerere semnificativă. Medicamentele GLP-1, inițial aprobate pentru tratarea diabetului, sunt prescrise și pentru obezitate.

Producător de teste diagnostice pentru cancer, listat la Nasdaq

Grail, producător american de teste diagnostice pentru cancer, care va fi listat la Nasdaq după ce a fost desprins din Illumina, pariază că parteneriatele comerciale cu sistemele de sănătate, angajatori și companiile de asigurări de viață pentru testul său emblematic de detectare a cancerului, numit Galleri, vor stimula creșterea sa pe termen scurt ca o companie independentă. Testul de sânge poate detecta precoce mai multe tipuri de cancer și vizează 80% din cancerele care nu sunt supuse screeningului în prezent și care duc la decese cauzate de cancer.

Rite Aid câștigă în disputa cu MedImpact

Rite Aid a învins MedImpact într-un litigiu privind vânzarea diviziei sale de beneficii de farmacie Elixir pentru suma de 200 de milioane de dolari. Judecătorul de faliment din SUA a decis că MedImpact a preluat datoriile Elixir când a cumpărat compania, inclusiv o datorie de aproximativ 200 de milioane de dolari față de farmacii precum CVS Health și Walgreens Boots Alliance.

Investiție pe piața farma

Novo Nordisk, producătorul medicamentului Wegovy pentru obezitate, va investi 4,1 miliarde de dolari pentru construirea unei facilități în Statele Unite destinată umplerii seringilor de injecție pentru Wegovy și Ozempic. Noua unitate va fi finalizată între 2027 și 2029 la Clayton, North Carolina, adăugând 1.000 de locuri de muncă la cele 2.500 deja existente.

Noi reglementări pentru vânzarea dispozitivelor de vapare

Australia a revizuit în scădere o propunere inițială de a interzice comercializarea țigărilor electronice, după opoziția din partea partidului Verde, acceptând să amendamenteze proiectul de lege pentru a restricționa vânzarea de dispozitive de vapare la farmacii și a le elimina din magazinele de retail.

Insulina icodec, introdusă în China

Administrația Națională de Produse Medicale din China a aprobat intrarea pe piața chineză a injecției de insulină icodec a Novo Nordisk, utilizată pentru tratamentul diabetului de tip 2 la adulți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel