Sprijin financiar pentru plata tratamentelor pe toată durata vieții, pentru victimele de la Colectiv

Arsuri
Victimele incendiului de la Colectiv vor primi sprijin financiar pentru plata tratamentelor pe durata întregii vieți, asta s-a decis azi în Senat.

Sprijin financiar pentru plata tratamentelor pe toată durata vieții pentru victimele incendiului din colecitv, asta au decis azi senatorii.

Cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenţi (111) a fost adoptată propunerea legislativă iniţiată de un grup de senatori PNL, USR, UDMR şi ALDE pentru modificarea şi completarea articolului 1 din OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului medical în străinatate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv.

Prin acest act normativ se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, pe o perioadă nelimitată, în ţară şi străinătate, atât în spitale private cât şi de stat, la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, sau cu internare şi în orice altă formă. Victimele beneficiază de tratamente medicale pe întreaga durată a vieţii, dacă acestea sunt în legătură de cauzalitate directă cu evenimentul din 30 octombrie 2015, arată agerpres.ro.

Legea are un caracter ordinar şi a fost adoptată de Senat ca primă Cameră sesizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel