SMURD, chemat să facă resuscitare într-un spital privat - update

EXCLUSIV
Părinții unui copil de doi ani, nemulțumiți de echipa de gardă a unui spital privat, au solicitat intervenția SMURD.  

Potrivit unor surse DC Medical, aseară, starea unui copil, în vârstă de doi, s-a agravat, deși intervenția chirurgicală, care a avut loc la Sanador, decursese fără probleme. Echipa de intervenție (chirurg și anestezist) a realizat operația la ora 11.00. Cum precizam, totul  a decurs fără probleme. Ulterior, a fost consultat copilul. Acesta se simțea bine la ora 20.00.

Însă, în cursul gărzii, între orele 20.00 și 23.00, starea copilului s-a deteriorat. La ora 23.00, a intrat în stop cardiorespirator. Părinții, nemulțumiți de echipa de gardă, au luat decizia de a chema SMURD. Ulterior, a fost chemată și Poliția.

Intervenția chirurgicală din timpul zilei s-a desfășurat în condiții normale, minorul simțindu-se bine. La vizită, de asemenea, starea sa era bună.

Amintim discuțiile din spațiul public potrivit cărora resursele destinate pentru supraveghere și monitorizare în spitalele private nu se ridică la înălțimea celor din spitalele publice. Tragedia din weekend nu face decât să adauge noi suspiciuni în zona aceasta. Astfel, apare următoarea întrebare: pot spitalele private să urmărească, dincolo de actul operator, un caz în ceea ce privește terapia intensivă și tot ceea ce decurge din monitorizarea pe parcursul nopții?

Contactat telefonic cu privire la acest caz, Sanador nu a dorit să ofere un punct de vedere, precizând că își va prezenta poziția într-un comunicat care urmează să fie remis.

 

Update: „Având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declarații referitoare la acest eveniment. Dorim să menționam că echipajul SMURD a fost chemat de aparținătorii pacientului, și nu de către Spitalul Clinic Sanador, acesta alăturându-se echipei spitalului care inițiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare", se arată în comunicatul transmis de spitalul privat pentru adevărul.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel