Semințele de urzică: efectul neștiut asupra libidoului

Urzici   Foto: herballeaf.eu
Urzica este una din plantele pe care toată lumea le ocolește, din cauza efectului neplăcut pe care îl are asupra pielii, acolo unde o atinge. Totuși, puțini știu că urzica, în special semințele ei, au efecte benefice.

Semințele urzicii sunt mai puțin cunoscute comparativ cu planta sau rădăcina. Despre efectul benefic plantei în tratarea căderii părului s-a mai scris, însă despre efectele seminței, mai puțin.
Fitoterapeuții arată că semințele sunt cu atât ai valoroase cu cât sunt greu de obținut și sunt utilizate atât ca uz intern, cât și extern, sunt comestibile, au proprietăți curative extraordinare și îngrijire excelentă a pielii. Pot fi folosite sub forma unei infuzii tipice de plante, în salate, sau chiar ulei idn semințe de urzică. Extern, semințele de urzică pot fi folosite ca mască, peeling sau extract de ulei. Semințele de urzică sunt bogate în acizi grași nesaturați (în principal acid linoleic), carotenoizi (beta-caroten, luteină), polizaharide, vitamina A și E. 

Efecte:
antiinflamator puternic,
îmbunătățește imunitatea,
anticoagulant, îmbunătățește circulația sângelui în vasele cerebrale,
protector pentru miocard, anti-aterosclerotic,
antidiabetic,

În aplicații externe, semințele de urzică au un efect hrănitor și antiinflamator asupra pielii, cresc hidratarea și elasticitatea pielii, favorizează regenerarea pielii și întârzie îmbătrânirea. 
Datorită unei compoziții atât de bogate și variate a efectelor farmacologice ale semințelor de urzică, acestea sunt utilizate în afecțiuni precum acneea, inflamații ale pielii, căderea părului, auxiliar în ateroscleroză, boli coronariene, hipertensiune arterială, diabet, ulcer peptic și inflamații ale stomacului și intestinelor. 
Semințele de urzici sunt cunoscute ca plante medicinale încă din timpuri străvechi, cel mai faimos efect fiind asupra impotenței și acela de a readuce vitalitatea corpului. Astăzi este cunoscut că, datorită conținutului de fitohormoni, semințele de urzică au un efect pozitiv asupra sistemului endocrin, cresc vitalitatea și întăresc dorința sexuală și libidoul, sunt tot mai recomandate și pentru tratamentul infertilității masculine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel