Șefii de secții, la mâna pacienților

sefii de sectii - FOTO: Freepik
Șefii de secții, la mâna pacienților. Satisfacția pacienților devine criteriu oficial de evaluare pentru șefii de secții. La externare, bolnavii și aparținătorii vor completa formulare prin care pot influența direct cariera medicilor.

Satisfacţia pacientului, indicator de performanţă pentru şefii de secţii. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a anunţat marţi că satisfacţia pacientului va deveni un criteriu oficial de evaluare a şefilor de secţii din spitale. Astfel, fiecare pacient externat sau, după caz, aparţinătorul acestuia, va completa un formular de feedback privind serviciile medicale primite.

"În indicatorii de performanţă, pentru şeful de secţie se va introduce satisfacţia pacientului. Pacientul, la externare, sau aparţionătorul, după caz, va completa un formular, cel mai probabil tot online. Acele SMS-uri pe care le primiţi atunci când vă externaţi vor fi mai complexe.

Şi răspunsurile vor aborda nu doar întrebări dacă vi s-a cerut sau nu plată informală, ci vor aborda şi întrebări privind calitatea şi satisfacţia pacientului cu privire la unitatea sanitară şi la serviciul medical pe care l-a primit", a declarat ministrul, la Antena 3 CNN, potrivit Agerpres.

Formularele, centralizate la Ministerul Sănătăţii

Potrivit lui Alexandru Rogobete, datele colectate prin aceste formulare vor fi analizate la nivel central.

"Aceste formulare se centralizează la Ministerul Sănătăţii, dar odată cu noile modificări şi cu noii indicatori care se vor suprapune şefului de secţie, respectiv manager, vor fi cuantificate la nivelul unităţii sanitare", a explicat ministrul.

Spitalele publice, obligate să publice indicatori-cheie

O altă schimbare importantă anunţată de oficialul din Sănătate se va aplica din luna august. Toate spitalele publice vor fi obligate să publice, pe site-urile proprii, indicatori privind activitatea și performanța.

"O nouă modificare importantă - începând cu luna august, toate spitalele publice vor fi obligate să afişeze pe prima pagină de website următorii indicatori: bugetul, numărul de pacienţi internaţi, rata de ocupare a paturilor de spitalizare continuă, numărul de servicii acordate în ambulatoriu de specialitate, numărul de servicii, numărul de prezentări în UPU şi, foarte important, rata de transfer în alte unităţi sanitare. Ca să avem o imagine completă şi transparentă asupra activităţii şi performanţei unităţii sanitare", a precizat Alexandru Rogobete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Barbie cu diabet de tip 1, cu monitor și pompă de insulină
Siropul comun care îți protejează creierul de Parkinson
Șefii de secții, la mâna pacienților
Toxiinfecție alimentară în masă la Vârtop. Plan Roșu de intervenție

Crossuri externe

pixel