Sare de masă vs. Sare de mare vs. Sare de Himalaya. Care sunt diferențele

Cunoscută sub numele de clorură de sodiu, sarea este un mineral cristalin format din 60% sodiu și 40% clorură. Aportul de sare ajută creierul să îndeplinească funcții esențiale, cum ar fi trimiterea impulsurilor electrice și menținerea echilibrului fluidelor și a funcției musculare. Dar care sunt diferențele dintre sare de masă, sare de mare, sare kosher și alte tipuri de săruri?

Sare de masă obișnuită: Sarea de masă este extrasă din depozitele naturale și încălzită la 1.200° F. Deoarece produsul este zdrobit, majoritatea impurităților și a mineralelor sale sunt îndepărtate în timpul procesării. Acestea fiind spuse, sarea de masă alimentară este alcătuită din 97% sau mai mult clorură de sodiu pură și include, de asemenea, iod adăugat. 

Sarea de mare: La fel ca sarea de masă, sarea de mare constă în principal din clorură de sodiu. Spre deosebire de sarea de masă, sarea de mare este mai puțin procesată și, prin urmare, mult mai grosieră. Realizată prin evaporarea apei de mare, sarea de mare conține potasiu, fier și zinc. Soiurile mai întunecate de sare de mare prezintă, în general, o concentrație mai mare de impurități și urme de minerale, care pot afecta gustul sării, dar nu neapărat valoarea sa nutritivă.

Sarea celtică: Sarea celtică este destul de aspră și provine din bazine de maree franceze. Din moment ce este mai densă și mai moale decât sarea de masă, poate fi folosită mai puțin. 

Sarea celtică include, de asemenea, urme de minerale precum magneziu, fier, mangan, zinc, iod și potasiu și are mai puțin sodiu decât sarea de masă obișnuită. Culoarea sa gri este rezultatul acelor oligoelemente. 

Sare kosher: Multe rețete includ sare kosher, deoarece este grosieră și se dizolvă rapid. 

La fel ca sarea de masă, sarea kosher provine în principal din depozite naturale, deși poate proveni și din apa de mare. Merită menționat, totuși, că o lingură de sare kosher cântărește semnificativ mai puțin decât o lingură de sare de masă obișnuită și că nu conține iod. 

Sare roz de Himalaya: obținută manual în Pakistan, din a doua cea mai mare mină de sare din lume, sarea de Himalaya oferă o culoare și o aromă unice. Urmele de oxid de fier sau rugină explică nuanța sa vibrantă. Acest tip de sare include, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și multe altele.

Desigur, diferitele tipuri de săruri menționate mai sus nu sunt singurele disponibile. Sarea hawaiană, sarea persană și sarea afumată sunt alte forme de săruri dietetice. 

Beneficii și recomandări nutriționale

Corpul are nevoie de un anumit nivel de sare pentru a funcționa. Beneficiile consumului moderat de sare sunt cu siguranță relevante. Sodiul ne ajută să ne contractăm și să ne relaxăm mușchii și promovează sănătatea creierului, ajutând celulele noastre nervoase să comunice. 

Cum putem ști dacă mâncăm suficient iod?

În SUA, sarea iodată conține 45 micrograme de iod pe gram de sare. Cantitatea zilnică recomandată de iod este de 150 micrograme pentru majoritatea adulților - aproximativ ½ până la ¾ linguriță de sare obișnuită de masă - și cercetările arată că majoritatea americanilor consumă suficient iod numai prin dietele lor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel