Rezistența la antibiotice. Daniela Tălăpan, Alexandru Muntean și Gabriel Dina, la Dezbateri în Sănătate

EXCLUSIV
Dr. Daniela Tălăpan, Dr. Alexandru Muntean și Gabriel Dina sunt invitații zilei la "Dezbateri în Sănătate".

Daniela Tălăpan, Institutul Matei Balș, Alexandru Muntean, pneumolog și microbiolog la Institutul Cantacuzino și Gabriel Dina, director de programe Pfizer România, sunt invitații serii la emisiunea Dezbateri în Sănătate de la DC Medical și DC News.

Rezistența la antibiotice reprezintă capacitatea bacteriilor de a supraviețui și de a se multiplica în prezența unor antibiotice, medicamente utilizate pentru a distruge bacteriile sau a împiedica creșterea lor. Acest fenomen este o preocupare majoră în sănătatea publică, deoarece face infecțiile mai greu de tratat și crește riscul de răspândire a bolilor, morbiditate și mortalitate.

Rezistența la antibiotice este una dintre primele 10 amenințări de sănătate publică globală cu care se confruntă umanitatea - 1,27 milioane decese anual și până în 2050 aproape 10 milioane de decese în fiecare an se pot datora infecțiilor incurabile.

În cadrul săptămânii de conștientizare RAM - World Antimicrobial Awareness Week (18-24 noiembrie) a cărei teme de anul acesta este “Preventing Antimicrobial Resistance Together”, alături de jurnalistul Val Vâlcu, cei trei invitați, reputați medici și specialiști în sănătate, ne vor vorbi despre rezistența la antibiotice și impactul pe care-l are acest fenomen asupra sănătății noastre. 

Emisiunea va fi difuzată joi, ora 19:00, pe Youtube DC Medical și DC News și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Simona Trifu
EXCLUSIV
Dr. Simona Trifu, totul despre narcisism, de ce ne facem atâtea poze și de ce e muzică în magazine
Cum să scapi de balonare şi gaze intestinale în 60 de secunde
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel