Retragerea SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS): Ar fi catastrofală pentru sănătatea mondială

SUA, OMS - Foto: Agerpres
Dorința SUA de a se retrage din Organizaţia Mondială a Sănătăţii ridică un semnal de alarmă.

Echipa de tranziţie a preşedintelui Donald Trump face presiuni pentru retragerea Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în prima zi a noii administraţii americane, potrivit unor experţi care avertizează asupra impactului "catastrofal" pe care o astfel de decizie l-ar avea asupra sănătăţii globale, a relatat duminică publicaţia Financial Times (FT), citată de Xinhua, citează Agerpres.

Membrii echipei lui Donald Trump le-au comunicat experţilor intenţia lor de a anunţa o retragere a Statelor Unite din organismul mondial de sănătate la inaugurarea preşedintelui ales, pe 20 ianuarie 2025, a precizat FT.

Acelaşi cotidian financiar menţionează că retragerea americană din organizaţie ar elimina cea mai mare sursă de fonduri a OMS, afectând capacitatea acesteia de a răspunde crizelor de sănătate publică, cum ar fi pandemia de coronavirus.

Planul SUA de a se retrage "în prima zi" a noii administraţii ar fi "catastrofal" pentru sănătatea la nivel mondial, a declarat Lawrence Gostin, profesor de sănătate globală la Georgetown Law, citat de FT.

Lawrence Gostin a spus că vor urma "ani foarte săraci pentru OMS, în care organizaţia se va chinui să răspundă la urgenţele sanitare şi va trebui să îşi reducă personalul ştiinţific în mod considerabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel