Regina Consoartă Camilla, bolnavă. Și-a amânat evenimentele. Ce se întâmplă cu soția Regelui Charles

regina consoarta camilla - FOTO: Captura YouTube@Royal Familly Official
Regina Consoartă Camilla este bolnavă. Soția Regelui Charles și-a anulat toate evenimentele la care urma să participe.

UPDATE: Camilla, soţia regelui Charles al III-lea al Regatului Unit, care deţine şi titlul de regină-consoartă, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat luni Palatul Buckingham.

 

Regina Consoartă Camilla și-a anulat toate evenimentele la care trebuia să participe. Aceasta este bolnavă. Regina Consoartă a fost nevoită să își amâne o vizită în West Midlands după ce a contractat o "boală de sezon", a anunțat Palatul Buckingham.

Camilla trebuia să viziteze marți Școala de balet Elmhurst din Birmingham, în cadrul sărbătoririi centenarului acesteia. Ulterior, ea urma să se deplaseze la o bibliotecă din Telford, Shropshire, pentru a mulțumi grupurilor de voluntariat și de informare pentru contribuția lor la comunitate.

Oficialii Palatului Buckingham au declarat că speră ca în curând să fie stabilită o nouă dată pentru a marca cele două evenimente. 

Vezi și: Degerăturile: cum apar și la ce să fiți atenți. Ciuhodaru: Moartea albă este un ucigaș tăcut. Nu mai apreciezi corect pericolele, nu mai ai capacitate de reacție. Deznodământ fatal

Regina Consoartă are în față o săptămână plină de evenimente, iar purtătorul de cuvânt al Palatului a adăugat că speră să se simtă suficient de bine pentru ca miercuri să poată respecta programările pentru evenimentele la care urmează să participe.

Alături de Regele Charles, ea urmează să găzduiască o recepție la Clarence House pentru a sărbători cea de-a doua aniversare a clubului său de carte online The Reading Room, notează MSN.

Nu au fost făcute publice alte informații despre gravitatea bolii Camillei. Lordul locotenent de Shropshire, Anna Turner, care este reprezentantul Regelui în ținut, a declarat că medicul Camillei a "sfătuit-o să nu facă nicio vizită" pentru moment.

Vezi și: Poluarea excesivă, asociată cu depresia și anxietatea la vârstnici. Cum se manifestă tulburările psihoemoționale specifice tinerilor

Ce afecțiuni de sezon ar putea avea Regina Consoartă Camilla

Potrivit OMS, există mai multe afecțiuni sezoniere. Potrivit specialiștilor, ar putea fi vorba despre o viroză sezonieră. Gripa sezonieră este o infecție respiratorie acută cauzată de virusurile gripale care circulă în toate părțile lumii.

Există 4 tipuri de virusuri gripale sezoniere, tipurile A, B, C și D. Virusurile gripale A și B circulă și provoacă epidemii sezoniere de boală.

Semne și simptome

Gripa sezonieră se caracterizează prin apariția bruscă a febrei, tuse (de obicei uscată), dureri de cap, dureri musculare și articulare, stare de rău severă (stare de rău), dureri de gât și secreții nazale. Tusea poate fi severă și poate dura două sau mai multe săptămâni. Majoritatea persoanelor își revin după febră și alte simptome în decurs de o săptămână, fără a necesita îngrijiri medicale. Dar gripa poate provoca boli grave sau moartea, în special la persoanele cu risc ridicat, notează OMS.

Bolile variază de la ușoare la grave și chiar la deces. Spitalizarea și decesul apar mai ales în rândul grupurilor cu risc ridicat. La nivel mondial, se estimează că aceste epidemii anuale se soldează cu aproximativ 3 până la 5 milioane de cazuri de boală severă și cu aproximativ 290 000 până la 650 000 de decese cauzate de boli respiratorii.

Vezi și: Cum să scapi de un atac de panică. Andrei Ungureanu, "omul cu Tourette”, truc: Dacă e să mor, se întâmplă brusc și nu simt

În țările industrializate, cele mai multe decese asociate cu gripa se înregistrează în rândul persoanelor cu vârsta de 65 de ani sau mai mult. Epidemiile pot duce la niveluri ridicate de absenteism al lucrătorilor/școlarilor și la pierderi de productivitate. Clinicile și spitalele pot fi copleșite în perioadele de vârf ale bolii.

Efectele epidemiilor de gripă sezonieră în țările în curs de dezvoltare nu sunt pe deplin cunoscute, dar cercetările estimează că 99% dintre decesele copiilor sub 5 ani cu infecții ale tractului respirator inferior legate de gripă se înregistrează în țările în curs de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel