Președinție, precizări eroarea a lui Iohannis. Cum se vor deschide școlile, scenarii
06 aug 2020, 21:02

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro
Administrația Prezidențială vine cu precizări privind formula de calcul pentru scenariile în care se vor încadra școlile de la 14 septembrie, mai precis despre eroarea strecurată în declarația președintelui Klaus Iohannis. 

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi de infecție cu coronavirus înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președintele României, a explicat Administrația Prezidențială.

„În informațiile transmise de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie", se arat într-un comunicat.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile 'verde', 'galben' sau 'roșu' este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președintele României”.

„Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?