Pericolul singurătății. Psiholog: Cum faci față psihic distanțării sociale

Depresie
Psihologul Diana Lupu a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt riscurile singurătății pentru sănătate și cum poți face față distanțării sociale. 

Traversăm o perioadă atipică. Distanțarea socială produce multe traume în randurile persoanelor care deja trăiau in singuratate. 

Ce înseamnă singurătatea pentru psihic?

„Întradevăr, evenimentele ultimelor luni au apăsat accelerația sănătății mintale pentru mulți dintre noi, iar aici regăsim și singurătatea. Fiecare dintre noi poate să ofere o interpretare a ceea ce înseamnă pentru el/ea singurătatea, însă cercetătorii de specialitatea o descriu ca fiind o starea de suferință sau disconfort care rezultă atunci când cineva percepe un decalaj între dorința de conexiune și ceea ce se întâmplă în realitae. Astfel că, putem percepe singurătatea la nivelul gândurilor, al emoțiilor și al corpului. Mai mult decât atât, la nivelul creierului, singurătatea acționează...”

Citește contonuarea pe Spectacola.ro

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel