O femeie din Australia s-a trezit, după o operație, că vorbește cu accent irlandez

Australianca Angie Mcyen
Caz inedit în Australia, unde o femeie care a făcut o operație de scoatere a amigdalelor s-a trezit după intervenție că vorbește cu accent irlandez.

Angie Mcyen, în vârstă de 27 de ani,  a decis să facă o operație de scoatere a amigdalelor - amigdalectomie.  Femeia, originară din Taiwan, locuiește în Brisbane, Australia de când avea 8 ani, și vorbea cu accent australian. În urmă cu 2 săptămâni, însă, după ce s-a trezit din anestezie, femeia a început să vorbească cu accent irlandez, în ciuda faptului că nu a fost niciodată în Irlanda. 

Acest lucru este documentat în manualele medicale sub numele de „sindromul accentului străin”, o afecțiune ce apare, de obicei, ca urmare a unei injurii la creier. 

Primul caz a fost înregistrat oficial în anul 1907 și, de atunci, doar o sută de alte cazuri au mai fost raportate, în întreaga lume.

Angie Yen a documentat schimbările apărute pe pagina ei de Tik Tok, iar pățania ei a devenit virală. Contul ei de Tik Tok a câtigat 20.000 de urmăritori, notează Antena3

 

@angie.mcyen

Reply to @marc.com.au Day 14: Trying a new thing where ppl who deny my reality gets to pay for my medical bills ????##foreignaccentsyndrome ##foryou

♬ original sound - angie.mcyen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel