Generația Z și tinerii Millennials...
O boală a inimii, cardiomiopatia hipertrofică obstructivă simptomatică, are un tratament specific. FDA a aprobat mavacamten.
Mavacamten acționează la nivelul sarcomerului pentru a bloca formarea punților actina-miozină, ceea ce reduce forța contracției miocardice și ameliorează funcția diastolică.
"Acesta este un medicament de primă clasă special pentru pacienții care trăiesc cu HCM obstructivă simptomatică.
Cu această aprobare FDA, cardiologii americani au acum o nouă opțiune farmacologică pentru pacienții eligibili care vizează fiziopatologia care stă la baza bolii", a declarat Milind Desai, MD, MBA, director al Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică și director de operații clinice în institutul cardiac și toracic al clinicii Cleveland Clinic, potrivit Healio.
Tratamentul cu mavacamten a îmbunătățit semnificativ toate punctele finale secundare, în comparație cu placebo.
Vezi și: Îmbătrânirea pielii, accelerată și de alimente. Ce să nu mănânci
Cardiomiopatia hipertrofică este cea mai frecventă boală genetică de inimă, cu estimări ale prevalenței de la una din 200 la una din 500 de persoane. Cu toate acestea, prevalența reală este prost înțeleasă din cauza subdiagnosticării probabile.
Cardiomiopatia hipertrofică obstructiva este caracterizată printr-o hipertrofie asimetrică a ventriculului stâng ce generează o incapacitate de contractilitate a inimii.
Atriile sunt de obicei dilatate şi deseori hipertrofiate din cauza rezistenţei ridicate la umplerea ventriculelor şi efectul regurgitării valvelor atrio-ventriculare.
”Modificările inimii afectate sunt multiple: o disfuncţie a mecanismului de relaxare și umplere a cavitaţiilor inimii, o modificare dinamică a fluxului de sânge din ventricului stâng, comprimarea arterele coronare intramiocardice care asociată cu o cerere excesivă de oxigen din cauza hipertrofiei poate duce frecvent la ischemie miocardică și fibroză.
Astfel, se creează un mediu aritmogen care expune pacientul la aritmii de diferite tipuri, unele cu risc de moarte subita”, explică Dr. Emilian Dumitru, medic specialist cardiologie.
Persoanele care suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă pot simți o stare o oboseală accentuată, dispnee sau lipsă de aer. Totodată, alte simptome sunt palpitaţii, angina pectorală, sincopa (pierderea stării de conştientă), ameţeală, dificultatea de a face eforturi.
Ritmul cardiac este numărul de bătăi pe unitate de timp. Ritmul cardiac se măsoară în condiții fiziologice bine determinate și se exprimă în bătăi pe minut. Atunci când suntem în repaos, ritmul cardiac scade, iar la activitate intensă, ritmul cardiac este mai accelerat. Institutul Clinic Fundeni arată care este ritmul cardiac normal.
”La adulți, ritmul cardiac normal variază între 60 și 100 de bătăi pe minut, la vârstnici poate fi chiar și sub 70, iar la bebeluși poate atinge și 170 de bătăi pe minut.
Îți poți măsura ritmul cardiac cu un tensiometru sau numărând bătăile inimii într-un interval de 60 de secunde.
Poți simți bătăile dacă îți ții degetul pe partea inferioară a încheieturii mâinii”, arată Institutul Clinic Fundeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...