O nouă formulă a medicamentului pentru HIV s-ar putea administra cel puțin o dată la patru luni. Până în 2026 ar putea apărea primul medicament cu acțiune ultra-lungă pentru HIV

HIV - Foto: Freepik
Noua formulă a medicamentului pentru HIV ar putea susține intervale de dozare mai lungi.

Potrivit GSK, o nouă formulă a medicamentului său pentru prevenirea și tratamentul HIV ar putea fi administrată cel puțin o dată la patru luni, ceea ce reprezintă o îmbunătățire față de cerința anterioară de administrare la fiecare două luni.

Datele privind cabotegravirul cu acțiune ultra-lungă au fost prezentate la Conferința privind retrovirusurile și infecțiile oportuniste de către ViiV Healthcare, unitatea GSK axată pe HIV, care intenționează să efectueze studii clinice pe scară largă în cursul acestui an, notează Reuters.

Medicamentul se numără printre o duzină de lansări de produse semnificative pe care GSK le anticipează în anii următori. Compania și-a mutat atenția asupra tratamentelor cu durată lungă de acțiune pentru HIV și către terapiile de prevenire HIV, pe fondul unei serii de expirări iminente de brevete, litigii și a scăderii veniturilor din bestsellerurile actuale.

"Această nouă formulă de cabotegravir cu o concentrație mai mare și cu un timp de înjumătățire cel puțin dublu ne pune pe drumul către furnizarea de doze la fiecare patru luni pentru tratamentul HIV și PrEP (profilaxia pre-expunere)", a declarat Kimberly Smith, șefa departamentului de cercetare și dezvoltare de la ViiV, într-un comunicat.

Mai mult, GSK își propune să aducă primul medicament cu acțiune ultra-lungă pentru prevenirea HIV în 2026, urmat de un medicament cu acțiune ultra-lungă pentru tratamentul HIV în 2027.

Vânzările puternice de medicamente pentru HIV, virusul care provoacă SIDA, au impulsionat creșterea GSK anul trecut, contribuind cu aproximativ 21% din veniturile totale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel