Nelu Tătaru: 500 de euro bonus pentru personalul medical în lupta cu Covid-19, pe perioada pandemiei

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că tot personalul medical implicat în lupta împotriva infecției COVID-19, va beneficia, pe întreaga perioada pandemiei de coronavirus, de un bonusul de 500 de euro.

Bonusul de 500 de euro de care va beneficia întreg personalul medical implicat în lupta contra noului coronavirus și Covid-19, reprezintă un spor de periculozitate și va fi acordat pe toată perioada pandemiei.

„Este un spor de periculozitate care se dă efectiv pe toată perioada pandemiei, pentru toți cei care lucrează în context de infecție COVID-19. Este un spor care vine pentru ceva ce nu a mai fost, pentru ceva care este necunoscut, pentru ceva care are și o mortalitate mare, dar și o rată de îmbolnăvire mare. (...) Acest stimulent nu este doar pentru Suceava, este pentru tot ceea ce înseamnă personal medical superior, mediu și auxiliar implicat în lupta împotriva infecției COVID-19 (...), pentru toate secțiile, pentru toate compartimentele care au pacienți sau tratează pacienți cu infecție COVID-19, care investighează sau care consultă. Acești pacienți care sunt consultați trec prin anumite sectoare. Toate aceste sectoare vor primi această sumă în cuantum de 2.500 lei. Este un spor de periculozitate și vreau să-l tratăm ca un spor de periculozitate care va fi dat pe perioada pandemiei", a declarat Tătaru la Digi24.

Managerul spitalului sau directorul medical sunt cei care vor trebui să raporteze secțiile unde se tratează infecțiile cu COVID-19, pentru ca personalul acestora să primească acest bonus.

„Dacă secția respectivă are pacienți sau este în prima linie în tratamentul pacienților COVID, atunci vor primi. Dar managementul sau directorul medical al spitalului, de obicei, va spune care sunt secțiile care tratează infecțiile coronavirus", a subliniat ministrul Sănătății.

Întrebat despre cazul infirmierei de la Galați, care a fost pedepsită de vecinii de bloc pentru că lucrează într-un spital care tratează pacienți cu coronavirus, ministrul Nelu Tătaru a declarat că există „o panică generalizată", dar că cetățenii trebuie să aibă încredere în corpul medical, care „își va face treaba așa cum trebuie".

„Avem o neîncredere și o panică generalizată, că e personal medical, că e cetățean de rând. Trebuie să înțelegem că panica generalizată nu duce decât la multe decese, pe care le vedem. Un corp medical trebuie să-și facă treaba și în aceste condiții, un corp medical trebuie să fie înțeles, un corp medical se expune, este cel care dacă este valid, va pune capăt acestei pandemii în România, cu mai puține decese și mai puține cazuri grave. Și fiecare din cetățenii acestei țări ar trebui să înțeleagă că vine un moment, cum este acesta, în care corpul medical, poate altădată hulit, sau poate altădată judecat, își va face treaba. Un corp medical valid, un corp medical încrezător poate gestiona o situație de criză", a arătat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel