Ministrul Sănătății, despre neregulile de la Matei Balș și Piatra Neamț: sunt multe - clădiri, instalaţii vechi

Institutul Matei Balș. Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Sănătății a vorbit despre neregulile detectate la spitalele Matei Balș și cel de la Piatra neamț, acolo unde au avut loc incendii.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că între neregulile identificate în rapoartele făcute în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul "Matei Balş" se numără spaţiul insuficient, numărul de paturi, clădirile vechi, instalaţiile electrice şi de gaze medicale vechi, menţionând că acestea trebuie remediate cât mai curând.

El a fost întrebat, la Parlament, în ce stadiu sunt rapoartele în cazul incendiilor de la Piatra Neamţ şi de la Institutul "Matei Balş". Voiculescu a răspuns că sunt mai multe astfel de documente: de la IGSU şi din interiorul Ministerului Sănătăţii, pornite de la Inspecţia Sanitară de Stat şi cu rezultate şi de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Întrebat despre neregulile concrete sunt menţionate în rapoarte, Voiculescu a spus: "Sunt multe (...), vorbim despre spaţiul insuficient, vorbim despre numărul de paturi, despre clădiri vechi, despre diverse neajunsuri de la un spital la altul, instalaţii electrice vechi, instalaţii de gaze medicale vechi. (...) Lucrurile trebuie remediate cât mai curând".

El a precizat că există termene şi un plan de acţiuni concret, precum şi măsuri care sunt verificate lunar.
„Evident că vorbim şi despre eroare umană, eroarea umană nu poate fi identificată într-un raport, ce poate fi identificat într-un raport este existenţa sau nonexistenţa unor proceduri, nevoia unor proceduri noi, ce face orice raport este să se uite la procese. Şi asta trebuie să facem cred că noi, ca ţară, şi noi cu siguranţă în sănătate mai mult, să nu căutăm doar un vinovat punctual, ci mai degrabă să ne uităm ce a fost greşit înăuntrul procesului", a afirmat Voiculescu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel