Mesaj anti-fumat în liceele sibiene. Medicii promovează renunțarea la tutun

Bacteriile expuse la fumul de țigară au fost mai virulente
Mesaje despre cât de nociv este fumatul au fost promovate în mai multe licee sibiene, în cadrul unor evenimente organizate de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Săptămâna Anti-Fumat a fost prilej pentru liceeni sibieni să afle despre efectele nocive ale fumatului. Aproximatv 350 de elevi au participat la prezentări pe această temă, potrivit agerpres.ro.

Prezentările au fost susţinute de medicii pneumologi din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, la orele de dirigenţie. Astfel, tinerii au primit informaţii anti-fumat din surse medicale avizate şi competente.
"De ce s-a optat pentru acest tip de educaţie la această vârstă? Deoarece, adolescenţa reprezintă o perioada a dezvoltării fizice dar şi psihice a individului.

Nevoia tânărului de independenţă şi de a se integra într-un anturaj este cea care îl determină, la un moment dat, să adopte un anumit stil de viaţă, uneori nociv pentru propria persoană. Impactul negativ al fumatului asupra stării de sănătate, la această categorie de vârstă, este foarte important. Prin constituenţii toxici din fumul de ţigară sunt afectate numeroase organe şi sisteme (nervos, cardio-vascular, pulmonar etc.). Dependenţa de nicotină se produce şi în cazul dispozitivelor diverse care au apărut pe piaţă şi care au avut ca scop înlocuirea ţigării clasice.

Uneori dependenţa de nicotină este similară cu dependenţă de alte droguri (cocaină, haşiş etc.). De aceea, este foarte important să intervenim la momentul optim pentru a preveni adoptarea acestui obicei nociv asupra sănătăţii", a declarat dr. Iulia Simina, medic specialist pneumolog.
De asemenea, pentru a păstra mesajul transmis de organizatori şi prin intermediul Marşului Anti-Fumat: "mere, nu ţigări", medicii care au susţinut prezentările le-au oferit elevilor participanţi, mere, în scopul promovării unui stil de viaţă sănătos.

"Înainte de a aprinde o ţigară, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră, la sănătatea celor din jur şi a celor dragi, la banii pe care i-aţi putea economisi şi pe care i-aţi putea folosi pentru a vă crea o viaţă mai frumoasă şi sănătoasă", le-a transmis liceenilor dr. Adina Tecoanţă, medic rezident pneumolog. 
La orele de dirigenţie au fost distribuite aproximativ 100 de kilograme de mere, donate pentru Săptămâna Anti-Fumat de Hipermarket Carrefour Sibiu. 

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a organizat în perioada 27-31 mai 2019 "Săptămâna Anti-Fumat", eveniment ce a inclus numeroase acţiuni de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate, fumatul. Practic, pe parcursul întregii săptămâni au avut loc prezentări, conferinţe, concursuri, marş anti-fumat, cu scopul de a contribui la informarea populaţiei pe tema riscurilor la care se expun cei care aleg să recurgă la ţigări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel