Medicii, optimiști privind starea fetei de 15 ani care s-a electrocutat: este stabil hemodinamic, este echilibrată, este cooperantă, funcţiile vitale sunt la parametri normali

Spital, clinică
O adolescentă din Roman a suferit arsuri pe 43% din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un tren marfar din stația CFR Roman, pentru a-și face fotografii. Ea a fost transportată la Iași, iar medicii spun că sunt optimiști în ce privește starea ei.

Starea fetei de 15 ani este "discret ameliorată", a declarat, luni, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, medicul Sidonia Susanu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, fata este internată la Terapia Intensivă de la Unitatea Funcţională de Arşi, iar medicii se aşteaptă la o evoluţie pozitivă a stării acesteia.

"Din fericire, la 24 de ore de la producerea arsurii putem aprecia că acest copil este stabil hemodinamic, este echilibrată, este cooperantă, funcţiile vitale sunt la parametri normali şi nu necesită suport ventilator mecanic. Starea ei este discret ameliorată în ceea ce priveşte traumatismele dobândite în urma electrocutării. În continuare ne aşteptăm la evoluţia pozitivă a pacientei, în ceea ce priveşte arsurile. Ea a suferit o arsură prin arc electric şi o arsură prin flacără electrică. Deocamdată suntem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia fetiţei", a declarat dr. Sidonia Susanu.

Potrivit medicului, de la internarea sa la Spitalul "Sf Maria" din Iaşi, fata a suferit o singură intervenţie chirurgicală şi urmează să fie supusă altor operaţii.

"A fost efectuată o singură intervenţie chirurgicală imediat după internare. Vor fi intervenţii chirurgicale suplimentare faţă de cele de ieri, pentru excizia rănilor de arsură precum şi de acoperire a acestora. Apreciem că suprafaţa care va trebui excizată va fi de 25%, pe care planific să o efectuez în două intervenţii. Probabil că acest lucru se va desfăşura pe parcursul următoarelor 5-7 zile. Concomitent se aplică tratament cu presiune negativă a zonelor de arsură pentru a limita necesitatea exciziei şi pentru a limita la maximum riscul de infecţie a zonelor de arsură", a explicat dr. Susanu.

Medicii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au solicitat elicopterul SMURD pentru adolescenta în vârstă de 15 ani care a suferit arsuri, după ce s-a urcat pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman. În urma incidentului de duminică, încă o adolescentă, în vârstă de 14 ani, a suferit arsuri. O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată. Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel