MApN: Cele 11 spitale militare românești vor trata militarii răniți din Ucraina. Muniție, căști și veste antiglonț de 2 milioane de euro, donate
27 feb 2022, 12:41

În Ucraina, oamenii dorm în stațiile de metrou, ca să se ferească de atacul rușilor. Foto: MApN / Facebook
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a pregătit toate cele 11 spitale din subordinea Direcției sale medicale pentru a asista și trata militarii ucraineni răniți. MApN trimite în Ucraina muniție, căști și veste antiglonț în valoare de circa 2 milioane de euro. 

 „Din dispoziția prim-ministrului României, Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina”, se precizează MApN, într-un comunicat transmis duminică.

Conform documentului, începând de la ora 12.00, va fi deschis și Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale din curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8,00 și 14,00. Donatorii vor fi așteptați la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.

MApN a transmis, totodată, că, în urma solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul a aprobat, duminică, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență de muniție și echipamente de protecție balistică din excedent.

„Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate Armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro. Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. Transmiterea acestor materiale către Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO și UE pentru sprijinirea Ucrainei în acțiunile de apărare a teritoriului propriu, a independenței și integrității statului împotriva agresiunii armatei Federației Ruse”, a explicat MApN.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, anunțase că Guvernul a decis trimiterea în Ucraina a unei a doua tranșe de ajutoare - combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apă și medicamente - în valoare totală de 3 milioane de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?