Leacuri tradiționale din Africa, baza pentru eradicarea unor boli tropicale

Medicamente
Medicamente tradiționale folosite într-un stat african ar putea fi folosite în tratarea unor boli tropicale precum schistosomioza, onchocercioza și filarioza limfatică.

Trei boli infecțioase endemice din Africa - schistosomioza, onchocercioza și filarioză limfatică – ar putea fi tratate prin folosirea unor medicamente tradiționale în Ghana, susține un studiu. Testele de laborator arată eficacitatea unor pastile împotriva unor boli tropicale precum cele enumerate mai sus.

Infecțiile cronice ale schistosomiazei, onchocerciozei și filariozei limfatice pot fi fatale. Toate afecțiunile amintite sunt cauzare de paraziți. Cercetătorii de la Universitatea din Ghana susțin că două din cele 15 medicamente tradiționale utilizate pentru tratarea bolilor tropicale în Ghana au prezentat activitate ridicată împotriva paraziților care duc la apariția schistosomiazei, onchocerciozei și filariozei limfatice.

Medicamentele erau disponibile în preparate apoase din plante sau ierburi pudrate uscate. Extractele brute au fost preparate din ierburi și examinate în laborator.

”Prin îmbrățișarea sistemelor de cunoaștere indigene care au evoluat de-a lungul secolelor, putem debloca potențialul unei cercetări neexploatate și o putem modela prin efectuarea unor investigații științifice solide pentru a produce remedii sigure, eficiente și de bună calitate”, afirmă cercetătorii, potrivit unui comunicat dat de revista PLOS.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel