La zi, în medicină. Pilula de a doua zi, controverse. Decese cauzate de suplimente alimentare

la zi - FOTO: Freepik@pressfoto
Într-o serie de evenimente recente, atât în Polonia, cât și în Japonia, au fost anunțate schimbări importante în domeniul sănătății și al politicilor publice.

În Polonia, președintele conservator Andrzej Duda a stârnit controverse prin respingerea unui proiect de lege privind accesul la contracepția de urgență, amplificând tensiunile în privința drepturilor femeilor.

Președintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, a respins vineri un proiect de lege menit să faciliteze accesul femeilor la pilula contraceptivă de urgență "dimineața următoare", stârnind indignare printre politicienii de stânga și liberali.

Drepturile femeilor sunt în centrul atenției politice, cu unii polonezi frustrați de faptul că partidele liberale din coaliția de guvernare, aflată la putere din decembrie, sunt lente în implementarea promisiunii lor de a relaxa interdicția aproape totală a avortului, transmite Reuters.

Autoritățile japoneze inspectează a doua fabrică Kobayashi Pharma după mai multe decese

Autoritățile sanitare au percheziționat a doua fabrică Kobayashi Pharmaceutical din vestul Japoniei duminică, după ce compania a raportat cinci decese posibil legate de suplimente alimentare, a declarat un oficial. Inspecția din prefectura Wakayama urmează celei de sâmbătă din Osaka, extinzând investigația asupra utilizării de către producătorul de medicamente a materialelor de "Beni-Koji" din drojdia de orez roșu.

Fabrica Kobayashi percheziționată în legătură cu decesele posibil legate de suplimente

Oficialii japonezi ai sănătății au percheziționat o fabrică Kobayashi Pharmaceutical sâmbătă, după ce producătorul de medicamente a raportat cinci decese posibil legate de suplimentele alimentare care utilizează drojdie de orez roșu, a declarat un oficial.

Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării și orașul Osaka au inspectat în comun fabrica din Osaka care a produs suplimentele conținând "Beni-Koji" drojdie de orez roșu, suspectată că a cauzat daune sănătății, a declarat oficialul ministerului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel