La zi, în medicină. Epidemie de dengue în SUA. Reglementări noi pentru țigările electronice. Controverse privind proprietatea intelectuală din China

medicina - FOTO: Freepik
Oficiali americani dezvăluie un posibil transfer ilegal de proprietate intelectuală către Beijing de către firma chineză WuXi AppTec. ÎOrganizația Panamericană a Sănătății semnalează o alarmantă creștere a cazurilor de dengue în America, în timp ce autoritățile europene iau în considerare reglementări mai stricte pentru noile produse ale marilor companii de tutun.

Oficialii de informații din SUA le-au spus senatorilor, la sfârșitul lunii februarie, lucrând la o lege privind securitatea în biotehnologie, că firma farmaceutică chineză WuXi AppTec a transferat proprietate intelectuală americană la Beijing fără consimțământ, conform a două surse, transmite Reuters.

Guvernul SUA este preocupat că anumite companii biotehnologice chineze contribuie la tehnologie sau cercetare și dezvoltare pentru utilizarea de către armata Chinei, iar proiectul de lege propus ar restricționa fondurile guvernului SUA care merg la aceste companii chineze.

Alertă boală mortală în SUA

Cazurile de dengue în Statele Unite ale Americii au crescut în primele trei luni ale acestui an de trei ori față d numărul de infecții raportate în aceeași perioadă anul trecut, a declarat joi șeful Organizației Panamericane a Sănătății.

Brazilia, Argentina și Paraguay sunt țările cel mai afectate de dengue în ceea ce oficialii PAHO au descris ca fiind potențial cea mai gravă epidemie din Americi până în prezent pentru boala virală mortală transmisă de țânțar.

Oficialitățile europene, reguli stricte privind țigările electronice

Guvernele europene iau în considerare introducerea unor reguli mai stricte privind dispozitivele încălzire fără tutun ale producătorilor de țigări, trecând să închidă lacunele pe care au fost proiectate să le exploateze doar câteva luni după lansarea lor.

Marile companii de tutun, inclusiv Philip Morris International și British American Tobacco, au anunțat lansarea acestora, făcute din substanțe infuzate cu nicotină cum ar fi ceaiul rooibos, la sfârșitul anului trecut, ca modalitate de a contracara o interdicție iminentă a Uniunii Europene privind produsele de tutun încălzit aromat.

CDC din SUA avertizează furnizorii de îngrijire medicală cu privire la creșterea bolii meningococice

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a emis joi un avertisment furnizorilor de îngrijire medicală cu privire la o creștere a bolii meningococice invazive și i-a îndemnat să asigure vaccinările necesare împotriva acestei boli mortale. Boala meningococică, cauzată de bacteriile Neisseria meningitidis, este o infecție bacteriană gravă care afectează în mod obișnuit creierul, măduva spinării și fluxul sanguin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel