Istoria tragică a familiei actorului Bob Saget: Și-a pierdut patru frați și surori, tatăl și mama din cauza unor boli cumplite

Bob Saget. Foto: Instagram / Bob Saget
Actorul de comedie Bob Saget, care a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Florida după ce susținuse în show, are o istorie de familie marcată de tragedii. Patru dintre frații și surorile sale au murit din cauza unor afecțiuni, tatăl a decedat din cauza insuficienței cardiace, iar mama sa s-a stins din cauza unui cancer. 

Actorul Bob Saget a adus bucurie în inimile a milioane de fani în rolul său Danny Tanner în serialul faimos în anii '90 „Full House”, dar propria sa istorie a familiei a fost marcată de tragedii.

Bob Saget, în vârstă de 65 de ani, tatăl a trei fete, a fost găsit decedat, într-o cameră a hotelului Ritz-Carlton din Orlando, Florida, la câteva ore după ce a susținut un spectacol de stand-up comedy. Deocamdată nu se știe care a fost cauza morții sale, dar într-o declarație a șerifului districtului se precizează explicit că la fața locului nu au fost identificate semne că ar fi fost vorba de consum de droguri, notează The Sun

Familia sa a trecut prin numeroase tragedii, după cum mărturisea chiar actorul american, în 2013, într-un interviu pentru News.com.au: „Au fost multe morți în familia mea”.

„Părinții mei au pierdut patru copii și ne-am confruntat cu moartea și dificultățile printr-un umor ciudat și bolnav. Tatăl meu a ajuns să aibă un simț al umorului ciudat și l-am moștenit și l-am dus la un nivel profesional”, mărturisea actorul. 

„A fost capabil să folosească umorul pentru a ne ajuta să supraviețuim. Îmi place să glumesc că a atins o mulțime de oameni și toți depun acuzații împotriva sa acum”, continua acesta.

Rolul lui Saget din Full House, ca tatăl draguț și iubit de toată lumea a unor copii năzdrăvani, Danny Tanner, era în contrast puternic cu reputația sa de comediant cu un umor ușor deșănțat. Îi plăcea să facă oamenii să râdă, dar a fost și dedicat activității sale filantropice.

Prima pierdere suferită de familia sa a fost moartea, la naștere, a fraților săi gemeni. Apoi Saget și-a pierdut o soră, Andrea, care a suferit un anevrism cerebral în 1985, pe când avea doar 32 de ani.

Bob Saget s-a luptat ani de zile pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a bolii cronice numită Sclerodermie, care i-a curmat viața surorii sale Gay, când aceasta avea doar 47 de ani. Gay avea 44 de ani când a fost diagnosticată în 1994, iar doi ani mai târziu s-a stins din viață. 

Într-un interviu acordat Today, din 2016, Bob Saget spune că „Sclerodermia este o boală cronică incurabilă, care înseamnă „piele tare”. La unii pacienți se formează cicatrici în plămâni și pe piele, schimbând aspectul unei persoane. La alți pacienți, vasele de sânge sunt afectate predominant, ceea ce duce la pierderea profundă a funcției pulmonare pe o perioadă lungă de timp”. 

Citește și: Sclerodermia (scleroza sistemică): Ce este, simptome și diagnostic

Într-un alt interviu, din 2019, pentru NIH Medline Plus Magazine, Bob Saget spunea, vizavi de tragedia surorii sale, că „este incredibil de dureros ca o persoană dragă să experimenteze o astfel de afecțiune. Este o boală foarte dureroasă. Familia mea are încă tulburare de stres post-traumatic după experiența asta. Nu știu cum au îndurat părinții mei”.

După această experiență, Bob Saget a devenit membru al board-ului Fundației de Cercetare în Sclerodermie, iar în 1996, a scris și a regizat un film divuzat la TV în care actrița Dana Delaney juca rolul unei femei cu această afecțiune. 

„A fost un proiect foarte emotionant si implinit, un moment din viata mea pe care il voi pretui mereu. Cred că filmul TV a ajutat să pună sclerodermia pe hartă pentru mulți”, spunea Bob, despre acest film, pentru Today

Tatăl lui Saget, Benjamin, a murit în 2007 din cauza insuficienței cardiace și a complicațiilor acesteia, în timp ce mama lui Rosalyn a murit de cancer abdominal în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel