Inima, comunicare cu țesutul gras. Cercetătorii explică legătura

Inima transmite mesaje țesutului gras FOTO: pexels.com
Inima transmite mesaje țesutului gras, precum „scrisorile prin poștă”. Descoperirea cercetătorilor explică legătura creșterii în greutate și a insuficienței cardiace.

Inima generează o serie de mesaje care „călătoresc” prin corp, asemeni scrisorilor prin poștă. Aceasta este comparația oamenilor de știință de la School of Medicine at Temple University (LKSOM). Ei arată că aceste mesaje ajung, în cele din urmă, la celulele adipoase.

„Capacitatea inimii de a comunica direct cu grăsimile a fost suspectată, însă studiul nostru este primul care furnizează dovezi ale comunicării între inimă și țesutului adipos, care este reglementată de enzime, receptorul kinazei 2 asociat cu proteina G (GRK2)”, a spus cercetătorul principal, Walter J. Koch, WW Smith, președinte în medicina cardiovasculară, profesor și președinte al Departamentului de Farmacologie și director al Center for Translational Medicine at LKSOM.

Constatările ar putea avea implicații pentru modularea creșterii în greutate la pacienții cu insuficiență cardiacă, o afecțiune care apare atunci când inima nu mai poate susține în mod eficient circulația sângelui în organism, potrivit medicalxpress.com.

În lucrarea publicată în JCI Insight, dr. Koch și colegii lui arată că inima se bazează pe un mesager specific cardiac, enzima de semnalizare GRK2, pentru a transmite informații despre metabolism celulelor grase.

Proteina responsabilă cu „tansmiterea” mesajului

„Semnalizarea GRK2 în inimă reglează în mod eficient acumularea de grăsime în organism”, a spus dr. Koch. "Prin acest tipar, inima «vorbește» cu grăsimea și modifică modul în care aceasta răspunde anumitor condiții", a mai spus el.

În lucrările anterioare, laboratorul Dr. Koch a arătat că GRK2 servește roluri esențiale atât în funcția cardiacă normală, cât și în insuficiența cardiacă. Cercetătorii au analizat activitatea GRK2 inhibată, la inima de șoareci.

Când au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, șoarecii cu GRK2 inhibată au acumulat mult mai multe grăsimi decât ceilalți, cu exprimarea normală a GRK2. Experimentul a fost repetat la șoareci cu GRK2 supraexprimat în inimă, imitând creșterea GRK2, care apare în insuficiența cardiacă la om.

Când li s-a administrează o dietă bogată în grăsimi, acești șoareci au câștigat mai puțină greutate corporală, comparativ cu cei normali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel