Includerea gărzilor în pensii, respinsă de Senatorii din Comisia de Muncă

UPU
După ce săptămâna trecută, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, dar și Comisia pentru Drepturile Omului și Comisia pentru Sănătate din Senat au dat aviz favorabil proiectului de lege care prevede includerea gărzilor în vechimea în muncă și pensii pentru personalul medical, senatorii din Comisia de Muncă au respins inițiativa legislativă cu majoritate de voturi. Motivul lor: Guvernul se opune!

Proiectul de lege care prevede includerea gărzilor pentru care s-au plătit contribuții sociale în vechimea în muncă și pentru pensionarea înainte de termen a personalului medical de la 57 de ani femeile, și de la 60 de ani bărbații, primești prima lovitură.

La dezbaterea propunerii legislative din Comisia pentru muncă, familie și protecție socială au luat parte reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, „care au menționat că nu susțin adoptarea acestei inițiative legislative pe considerentul încălcării principiului egalității de tratament", se arată în raportul comisiei publicat pe site-ul Senatului.

Citește și: Gărzi incluse în pensii, medici și asistente. De ce e normal să fie așa

„În ședința din 19.02.2019, membrii Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială au hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport de respingere având în vedere argumentele prezentate de Guvern în ceea ce privește principiul nediscriminării. În consecință, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială supune spre dezbatere și aprobare, Planului Senatului, raportul de respinggere a propunerii legislative", se arată în documentul citat.

După ce senatorii își vor spune în plen cuvântul, propunerea legislativă urmează să fie adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, și apoi trimisă la Camera Deputaților, aceasta fiind Camera decizională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel