Cercetătorii au realizat o...
Bărbatul în vârstă de 51 de ani din Bârlad care a fost diagnosticat săptămâna trecută cu leptospiroză și care se află internat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon" din Iași se recuperează în momentul de față. Medicii ielșeni speră că el va avea o evoluție favorabilă și ca într-o săptămână va putea fi externat, notează Ziarul de Iași. „Nu a mai avut nevoie de dializă, este conștient, își recuperează încet funcția renală și cea hepatică și se continuă terapia cu antibiotice. Se află în continuare izolat într-o rezervă de la Clinica de Nefrologie, acesta fiind protocolul necesar", a precizat, pentru sursa citată, dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.
Un caz asemănător, însă confirmat în cele din urmă ca fiind de fapt infecție cu Hantavirus,a fost transferat luni de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva", la Spitalul „Parhon", pentru o ședință de dializă, având în vedere afectarea hepatică și renală. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani din Neamț, care lucra ca instalator, și care este în stare foarte gravă. Pentru că infecția cu Hantavirus seamănă cu leptospiroza, de multe ori există confuzii în stabilirea unui diagnostic.
„Este un diagnostic care se pune rar, motiv pentru care mulțumim specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică care au făcut această analiză ce a evidențiat că este vorba despre o infecție cu Hantavirus. Mai puțin obișnuită este această afectare hepatică și renală, care într-adevăr seamănă cu leptospiroza. Virusul se ia în aceleași condiții, purtători fiind șobolanul și șoarecele, deci sunt expuși cei care lucrează în condiții de risc cum ar fi instalatorii, cei care fac curat în grajduri sau care fac baie în bălți sau lacuri necontrolate. Boala determină o afectare multi-organică și poate duce chiar la deces. Pacientul are în prezent o afectare hepatică și renală deosebit de gravă”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.
Aseară, medicii de la „Parhon" au precizat că nu s-a putut face ședința de dializă, din cauza stării generale foarte grave a pacientului care a dus la mai multe complicații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...