Gustarea care te ajută să ai un somn odihnitor. Reduce inflamația și menține funcționarea creierului

nuci - FOTO: Freepik@aaalll3110
Gustarea care te ajută să ai un somn odihnitor este încărcată cu o serie de nutrienți esențiali pentru funcționarea normală a întregului organism. În plus, aceasta menține și funcționarea optimă a creierului.

Nu este niciun secret că obținerea unui somn suficient este esențială pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Somnul este modalitatea prin care corpul se recuperează și se repară, astfel că lipsa unui somn de calitate poate crește riscul dezvoltării multor probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă și depresie.

Cu toate acestea, adesea oamenii se confruntă cu un somn inadecvat sau de proastă calitate, lăsându-i obosiți, epuizați și incapabili să performeze la potențial maxim. În timp ce există multe motive în spatele acestui fenomen, dieta joacă un rol important în calitatea somnului nostru.

Ce se întâmplă dacă mănânci nuci înainte de culcare

Nu doar că sunt delicioase, dar aceste minuni ale naturii sunt, de asemenea, încărcate cu magneziu și acizi grași Omega-3, elemente esențiale pentru a activa sistemul nervos parasimpatic și a stimula producția de melatonină. Îmbrățișează rutina unui somn odihnitor cu nucile ca partener de încredere pentru a transforma fiecare seară într-o experiență de repaus și regenerare.

Se pare că consumul de alimente potrivite înainte de culcare ne poate ajuta să adormim mai ușor, să dormim mai mult și să ne trezim simțindu-ne mai energizați și mai revigorați. Meghan Dillon, dietetician nutriționist înregistrat și asociat de nutriție la HelloFresh, a explicat de ce nucile sunt o alegere deosebit de bună pentru gustare înainte de culcare, potrivit Mashed.

Lista lungă de nutrienți a nucilor poate contribui la obținerea unui somn odihnitor, satisfăcând totodată pofta de crocant.

Vezi și: Motivul neașteptat care te balonează. Nu are legătură cu mâncarea

Nucile conțin mici cantități de melatonină, un hormon care reglează ritmul circadian și poate contribui la inducerea somnului. Cu toate acestea, cantitatea de melatonină din nuci nu este suficientă pentru a avea un impact semnificativ asupra somnului.

Triptofanul este un aminoacid precursoare al serotoninei și melatoninei, substanțe care joacă un rol în reglarea somnului. Nucile conțin triptofan, dar din nou, cantitățile sunt relativ mici în comparație cu alimente precum pui sau curcan.

Nuci - FOTO: Freepik@volosina

Nucile, conținut ridicat de magneziu

Nucile conțin o cantitate mare de magneziu, un nutrient benefic pentru somn. Dillon a explicat că consumul de alimente bogate în magneziu poate ajuta la activarea sistemului nervos parasimpatic, cunoscut și sub denumirea de sistemul "odihnă și digestie".

Acest sistem ajută corpul să intre într-o stare relaxată, încetinind respirația, scăzând ritmul cardiac, declanșând digestia și reducând activitatea în ochi, vasele de sânge și în alte zone.

"Dacă sistemul nervos parasimpatic nu este activat, ne putem simți stresați și tensionați, având dificultăți în a adormi deoarece corpul nu se relaxează corespunzător", a afirmat Dillon.

Magneziul ajută, de asemenea, la transmiterea semnalelor către creier care calmează sistemul nervos, conform Healthline. În plus, magneziul poate contribui la producerea de melatonină, hormonul care controlează ciclul somn-veghe al corpului.

"Deficiența de magneziu este asociată cu niveluri scăzute de melatonină în ser, în timp ce nivelurile suficiente de magneziu în ser sunt asociate cu niveluri adecvate de melatonină", a mai spus Dillon.

Prin urmare, expertul recomandă consumul de nuci, precum și a altor alimente bogate în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, arahidele și caju, pentru a promova un somn sănătos.

Vezi și: Pericolul ascuns din lumânările parfumate. Bolile grave pe care le poți face din cauza lor: Trebuie să te oprești imediat!

Nucile, conținut de Omega-3

Nucile sunt o sursă bună de acizi grași Omega-3. Dillon a explicat că nucile sunt o alegere potrivită pentru somn și datorită conținutului lor ridicat de acizi grași Omega-3. Acești acizi grași sănătoși nu doar că au fost demonstrați că îmbunătățesc sănătatea inimii și protejează împotriva anumitor tipuri de cancer, dar și ajută organismul să doarmă mai bine și mai mult.

Acest lucru se datorează faptului că Omega-3 au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la reducerea nivelurilor unui hormon de stres numit norepinefrină, care perturbă somnul REM.

Consumul de alimente bogate în Omega-3 poate "echilibra inflamația din corpul nostru, ceea ce poate îmbunătăți calitatea somnului", a mai spus Dillon.

Vezi și: Simptomul comun al demenței care poate ajuta la încetinirea progresului bolii. Semnul la care să fii atent

Acizii grași Omega-3, împreună cu magneziul, pot, de asemenea, stimula producția de melatonină, ceea ce înseamnă că nucile au un efect dublu asupra acestui important hormon al somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel