Ghimbir: ce se întâmplă în corpul tău dacă îl consumi zilnic, timp de o lună
09 Martie 2021, 13:08

Ghimbirul
Știm cu toții că fructele și legumele sunt foarte bune pentru sănătate și că ar trebui să le consumăm de mai multe ori pe zi. Dar puțini știu că anumite condimente au și multe beneficii pentru sănătate. Ghimbirul, de exemplu, este unul dintre ele.

Ghimbirul este un condiment cu un gust foarte puternic. Nu este doar foarte gustos, dar are și multe calități bune. Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală.

Gingerolul este o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea articulațiilor inflamate. Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie. Dar nu numai asta: ghimbirul are și un efect antidiabetic și îmbunătățește funcția creierului și sistemul imunitar.

Iată ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci ghimbir în fiecare zi timp de o lună.

Antiinflamator: inflamația în organism este redusă mai repede. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.

Greața dispare: Mâncând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. În special femeile însărcinate și persoanele supuse chimioterapiei pot beneficia de acest lucru.

Reducerea durerii musculare: Consumul zilnic de ghimbir va ușura treptat durerea.

Favorizează mișcările intestinului: Poate ajuta împotriva constipației.

Durere menstruală: Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.

Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

Sporește sistemul imunitar: Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?