Alimentația echilibrată, bogată în...
La aniversarea a cinci ani de la înființarea Asociației Zetta, Gala Zetta a sărbătorit, seara trecută, excelența medicală din România la Ateneul Român. Medici, susținători și pacienți s-au reunit pentru o seară și și-au reînnoit promisiunea de a schimba vieți prin operații complexe realizate pro bono.
Pentru ca binele să își urmeze calea e nevoie de oameni dedicați care își pun abilitățile, timpul și resursele de care dispun la dispoziția semenilor. Gala Zetta i-a reunit, seara trecută, la Ateneul Român, pe toți cei care au rezonat cu misiunea Asociației Zetta și au făcut posibile peste 470 de intervenții reconstructive pentru oamenii care au uitat de speranță.
”Faptul că Asociația Zetta reprezintă un suport pentru pacienții fără posibilități financiare se datorează medicilor care se implica pro-bono, Spitalului Zetta care susține mare parte din cheltuielile indirecte, dar și sponsorilor sau persoanelor care donează către asociație. Și nu sunt puține, vorbim despre 336,5 ore de operații pro bono, ceea ce înseamnă că, în cazul în care ar fi operat în mod normal, ar fi fost remunerați cu aproximativ 120.000 euro, iar Spitalul Zetta ar fi obținut aproape 200.000 de euro pentru serviciile puse la dispoziție”, a declarat Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.
Gala Zetta, un prilej de a sărbători excelența medicală, a adus și recunoașterea meritelor deosebite ale medicilor deveniți deja reper în țara noastră, dar și pe cele ale tinerilor care se pregătesc pentru această meserie și pe care Asociația Zetta i-a sprijinit cu burse de studiu în valoare de peste 20.000 de euro sau stagii de practică.
”Resursa noastră cea mai de preț sunt medicii și întreaga echipă medicală care înseamnă Zetta. Sunt cei care ne-au ajutat să creștem de la o clinică la cel mai mare spital privat de chirurgie estetică și reparatorie din România. În perioada pandemiei, a lockdown-ului, când noi eram în plin proces de extindere și ne făceam griji cum vom putea să îi păstrăm alături de noi, nimeni nu și-a pus problema că ar putea părăsi echipa. Iar pentru mine acest lucru este de neprețuit! La fel cum sunt extrem de mândru și de emoționat ca printre cei care sunt în această seară alături de noi să se numere foști studenți, rezidenți, care au înregistrat la Spitalul Zetta trei operații în premieră internațională, 35 de premiere naționale și 71 de intervenții în premieră pentru sistemul medical privat”, a declarat Dr. Dragoș Zamfirescu, fondatorul Asociației Zetta.
Rezidentul anului: Florin-Vlad Hodea
Mentorul anului: Dr. Laura Răducu
Chirurgul Plastician al anului pentru activitate științifică: Dr. Horia Șiclovan
Rising Star - Rezidenți Chirurgie Plastică: Alex-Victor Orădan, Dr. Alma Corpodean
Rising Star - Specialiști și primari Chirurgie Plastică: Alexandru Stoian, Dr. Dragoș Muraru
Rising Star - Alte specialități medicale: Daniel Vîlcioiu, Dr. Andrei-Ion Popescu
Excelență în Chirurgie Plastică: Dr. Alexandru Georgescu
Excelență medicală - Performanțe profesionale și colaborare cu Asociația Zetta: Prof. Dr. Prof. Dr. Irinel Popescu și echipa de transplant hepatic Fundeni, Prof. Dr. Ioana Grințescu
Premiul pentru susținerea intervențiilor de reconstrucție mamară: Mentor
Premiul pentru susținerea continuă a Asociației Zetta: Inulta
În seara de sărbătoare, amfitrionul a fost Alex Dima, iar pe scenă au urcat pe rând Filarmonica George Enescu, Alexandru Tomescu, Doinița Iscru și Alex Penescu, el însuși pacient al Asociației Zetta în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv. Totodată, într-un cadru festiv, bustul lui George Enescu, realizat de Oscar Han a fost donat de familia Mavrocordat către Ateneul Român. La evenimentul care purtat semnătura regizorului Chris Simion au participat 800 de invitați, personalități din lumea medicală, sportivă, din sfera politică, artiști și designeri din România.
Asociația Zetta este o asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată în 2017 cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum:
Reconstrucții în urma cancerului la sân Paralizia de plex brahial Malformații congenitale Sechele complexe după arsuri Accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore Redarea funcționalității mâinilor Refacerea zâmbetului (în urma paraliziei de nerv facial) Reconstrucții complexe dupa excizii oncologice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația echilibrată, bogată în...
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Durerea și disconfortul în jurul...