Fosta soție a președintelui CJ Cluj a murit de malarie. Se întorsese dintr-o vacanță în Zanzibar

malarie Foto: Freepik @jcomp
Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost găsită moartă luni în locuința ei din Cluj-Napoca.

În urma autopsiei, medicii legiști au ajuns la concluzia că fosta soție a lui Alin Tișe, șeful Consiliului Județean Cluj, a murit de malarie la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanță in Zanzibar. Camelia Tișe a fost găsită moartă luni în locuința ei din Cluj-Napoca.

Pe data de 5 februarie, la ora 8:50, polițiștii alături de un echipaj medical au fost înștiințați de faptul că a fost găsită decedată o femeie în vârstă de 47 de ani în propria locuință. După confirmarea sesizării s-au deschis cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul. Pe data de 6 februarie, după autopsie, s-a stabilit cauza morții ca fiind malarie.

Malaria este o boală cauzată de un parazit, care se transmite prin înțepăturile de țânțari infectați. Afectează anual aproape 290 de milioane de persoane, cu peste 400.000 de decese. 

Malaria poate provoca anemie și icter (colorația galbenă a pielii și a ochilor) din cauza pierderii de celule roșii din sânge. Dacă infecția nu este tratată imediat, se poate agrava și poate duce la deces, comă, convulsii, insuficiență renală și dezorientare mentală.

Pentru a reduce infecțiile, programele de sănătate mondială distribuie medicamente preventive și plase de pat tratate cu insecticide. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un vaccin împotriva malariei pentru copiii din țările cu risc ridicat. Îmbrăcămintea de protecție, plasele de pat și insecticidele pot proteja călătorii, iar medicamentele preventive pot fi luate înainte, în timpul și după călătoriile în zonele cu risc ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel