Fibrom uterin submucos: ce este și cum se tratează

Fibromul uterin afectează circa 70% dintre femei. Cel submucos poate duce și la probleme de fertilitate.

Fibrom uterin submucos. Doctorii Hope Ricciotti și Toni Golen, editor-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch susțin că fibroamele uterine sunt frecvente: afectează aproximativ 70% sau mai multe femei.

În funcție de locul unde se dezvoltă, fibroamele sunt clasificate de medici. Trei tipuri principale sunt: fibroamele intramurale - cresc în peretele muscular al uterului, cele subserosale - cresc spre exterior din uter în cavitatea pelvină, respectiv fibroamele submucoase sau intracavitare care cresc în uter.

"Deoarece fibroamele submucoase cresc chiar sub mucoasa interioară a uterului, acestea adesea provoacă mai multe probleme de sângerare decât alte tipuri de fibroame, deoarece acestea pot aglomera spațiul uterin. Pot cauza simptome chiar și atunci când sunt foarte mici", explică cei doi specialiști unei cititoare a platformei Harvard Health Publishing.

Potrivit acestora, fibroamele submucoase pot duce la sarcină și la probleme de fertilitate. "Persoanele cu fibroame submucoase prezintă uneori sângerări menstruale grele și perioade lungi", adaugă medicii.

În funcție de dimensiunea fibromului și de simptomele manifestate, doctorul urmărește evoluția acestuia și, după caz, recomandă tratarea cu ajutorul medicamentelor sau al unei proceduri chirurgicale. Mai poate face și o biopsie (probă) ca să vă asigure că formațiunea apărută nu este canceroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel