Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fibrom uterin submucos: ce este și cum se tratează
12 aug, 20:33
Fibromul uterin afectează circa 70% dintre femei. Cel submucos poate duce și la probleme de fertilitate.
Fibrom uterin

Fibrom uterin submucos. Doctorii Hope Ricciotti și Toni Golen, editor-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch susțin că fibroamele uterine sunt frecvente: afectează aproximativ 70% sau mai multe femei.

În funcție de locul unde se dezvoltă, fibroamele sunt clasificate de medici. Trei tipuri principale sunt: fibroamele intramurale - cresc în peretele muscular al uterului, cele subserosale - cresc spre exterior din uter în cavitatea pelvină, respectiv fibroamele submucoase sau intracavitare care cresc în uter.

"Deoarece fibroamele submucoase cresc chiar sub mucoasa interioară a uterului, acestea adesea provoacă mai multe probleme de sângerare decât alte tipuri de fibroame, deoarece acestea pot aglomera spațiul uterin. Pot cauza simptome chiar și atunci când sunt foarte mici", explică cei doi specialiști unei cititoare a platformei Harvard Health Publishing.

Potrivit acestora, fibroamele submucoase pot duce la sarcină și la probleme de fertilitate. "Persoanele cu fibroame submucoase prezintă uneori sângerări menstruale grele și perioade lungi", adaugă medicii.

În funcție de dimensiunea fibromului și de simptomele manifestate, doctorul urmărește evoluția acestuia și, după caz, recomandă tratarea cu ajutorul medicamentelor sau al unei proceduri chirurgicale. Mai poate face și o biopsie (probă) ca să vă asigure că formațiunea apărută nu este canceroasă.


Ştiri Recomandate

Tratamentul pentru hepatita C trebuie continuat, finalizați negocierile! Apel APAH-RO
Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost
Sindromul inimii frânte te îmbolnăvește de cancer? Studiu
Bolile de inimă, cinci factori de risc de care habar nu ai
Comentarii