Evenimentul științific „Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni”, șapte sesiuni de prezentări și dezbateri tematice

Evenimentul academic, intitulat generic, “Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va deschide porțile ediției din 2020, mâine, 9 decembrie, începând cu ora 10. Evenimentul este deja în  tradiția marilor manifestări științifice din domeniul medical românesc.

Unul dintre cele mai mari centre de servicii performante de sănătate din Europa, Institutul Clinic Fundeni din București continuă seria acțiunilor dedicate dezvoltării educației medicale continue printr-un amplu program științific  ce se va desfășura exclusiv on-line, în perioada 9-10 decembrie, în condițiile impuse de restricțiile cauzate de pandemia de COVID - 19.  
“Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni” va reuni șapte sesiuni de prezentări și dezbateri tematice ce se anunță extrem de interesante în care speakeri de prestigiu, personalități ale Institutului Clinic Fundeni și totodată, ale medicinei românești, vor prezenta aproximativ 70 de lucrări științifice ce vor reliefa noutățile pe care anul 2020 le-a adus în activitatea clinică și de cercetare științifică medicală în domenii precum : neurologia, gastroenterologia, hematologia, urologia, radiologia sau medicina internă. De asemenea, în cadrul acestor sesiuni se va pune un accent deosebit și pe noutățile apărute în activitatea de transplant renal, hepatic și medular, intervenții medicale complexe care, în ultimele două decenii, au poziționat Institutul Clinic Fundeni pe harta europeană a performanței în medicină. 
“Chiar dacă traversăm o perioadă extremă, sub presiunea pandemiei de COVID-19, corpul medical al Institutului Clinic Fundeni nu trebuie privat de acțiunile de dezvoltare profesională în care educația medicală continuă rămâne principalul atribut , de altfel, unul indispensabil în lungul drum spre împlinirea performanței academice și, dacă anul acesta, noile condiții impuse de noul Coronavirus-SARS CoV-2 au înlocuit centrul de conferințe tradițional cu scena online, numărul lucrărilor științifice sau al posterelor înscrise în cele șapte sesiuni ale evenimentului , precum și numărul participanților ce se anunță la fel de mare ca și în anii precedenți, vin să confirme încă odată interesul crescut al medicilor noștri pentru cercetarea științifică și pentru noutățile aduse în activitatea clinică medicală  ” a declarat Conf.Univ.Dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni din București. 
La ceremonia de deschidere a evenimentului care se va desfășura de asemenea, în mediul virtual, vor fi prezente, prin intermediul platformei online- hopin , gazda acestei ample manifestări științifice, personalități de renume din mediul academic românesc, precum și reprezentanți ai anumitor asociații cunoscute de pacienți din România. Este de menționat faptul că unul dintre momentele festivității de deschidere a evenimentului va fi marcat de prezentarea, în premieră, a unui scurt film in memoriam Prof.Dr.Alexandru Oproiu, omagiu pe care îl aduce cu această ocazie Institutul Clinic Fundeni celui ce a fost considerat părintele școlii moderne de gastroenterologiei și care, timp de 22 de ani , și-a pus aici amprenta performanței în medicină. 
Evenimentul-Zilele Științifice ale Institutului Clinic Fundeni-este organizat anul acesta în parteneriat cu Societatea Română de Hematologie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel