A început cu un simplu obicei...
Ministerul Sănătății a publicat deja listele cu candidații înscriși la concursul de REZIDENȚIAT 2020, sesiunea 15 noiembrie 2020, pentru cele 6 centre universitare.
„Orice mică inadvertență între numele înscris în actul de identitate și numele înscris pe listă va fi consemnată în procesul verbal al sălii urmând a fi corectată după concurs, înaintea emiterii ordinului de confirmare a rezultatelor concursului”, a anunțat Ministerul Sănătății.
Deocamdată nu au fost anunțate noi măsuri de protecție care vor fi luate datorită stării de alertă prelungită în care ne aflăm. Ministerul a anunțat, însă, cu ceva timp în urmă, că „vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare - purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”.
Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concursul pentru REZIDENȚIAT 2020 un număr de 7.061 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire astfel:
4.518 locuri și posturi pentru domeniul Medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru Medicină Dentară și Farmacie, la care se adaugă un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiției și MAI.
Pentru aceste locuri s-au înscris în concurs, în total, 11.949 absolvenți ai facultăților de profil, dintre care 6.396 la Medicină, 3.009 la Medicină Dentară și 2.544 la Farmacie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....