Doliu în lumea muzicii populare: Petrică Moise a murit. Artistul era internat în spital cu COVID-19
03 oct, 11:40

Petrică Moise    Foto: Petrică Moise, captură youtube/ Muzică populară din Ardeal și Maramureș
Este, din nou, doliu în lumea muzicii populare după ce artistul de muzică populară Petrică Moise a decedat, răpus de COVID-19.

Lumea muzicii populare este din nou în doliu, după ce Petrică Moise, în vârstă de 74 de ani s-a stins din viață. Acesta era internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind bolnav de COVID-19.  Potrivit pressalert.ro, interpretul de muzică populară a refuzat să se vaccineze.

Petrică Moise era un artist îndrăgit din zona Banatului. Acesta s-a născut în 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara de muzică Gertruda Catona.

Petrică Moise a fost un artist de excepțional dar de o modestie covârșitoare. Cântecele sale au depășit de mult granițele banatului și ale țării, fiind preluate de generații de interpreți de pretutindeni. Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn al bănăţenilor.

Citește continuarea pe Spectacola.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri