Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Diabet, greutate: pierderea în greutate, protecție împotriva diabetului
11 dec 2019 / 07:32
Pierderea în greutate scade riscul de diabet, însă cu cât intervenția pentru scăderea IMC are loc mai târziu, cu atât reducerea riscului de diabet este mai mică.
Obezitate

Indicele de masă corporală mai mică (IMC) este asociat constant cu un risc mai mic de diabet de tip II, în rândul persoanelor cu istoric familial variat, factori de risc genetici și greutate, potrivit unui nou studiu publicat săptămâna aceasta în PLOS Medicine de Manuel Rivas de la Universitatea Stanford și colegii săi. .

Intervențiile de scădere în greutate au arătat un beneficiu demonstrativ pentru reducerea riscului de diabet de tip II la persoanele cu risc ridicat și pre-diabetic, dar nu au fost bine studiate la persoanele cu risc mai mic de diabet. În noul studiu, cercetătorii au studiat asocierea între IMC, istoricul familiei diabetului și factorii de risc genetic care afectează diabetul de tip II sau IMC. Aceștia au utilizat date despre 287.394 de persoane care nu au legătură cu strămoșii britanici recrutați pentru a participa la Biobankul Regatului Unit din 2006 până în 2010, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Pierderea în greutate, benefică

Aproape 5% dintre participanți au prezentat un diagnostic de diabet zaharat de tip II, iar prevalența diabetului a fost confirmată a fi asociată cu IMC mai mare, un istoric familial de diabet de tip II și factori de risc genetic. Mai mult, o reducere a IMC de 1 kg / m2 a fost asociată cu o reducere de 1,37 ori (IC 95% 1,12-1,68) în diabetul zaharat tip II în rândul persoanelor care nu snt supraponderale, cu un IMC mai mic de 25 și fără antecedente familiale de diabet, similar cu efectul reducerii IMC la persoanele obeze cu antecedente familiale (1,21, IC 95% 1,13-1,29)

Aceste descoperiri sugereaza ca toți indivizii pot reduce substanțial riscul de diabet de tip II prin pierderea în greutate, spun autorii. Cu toate acestea, ei avertizează, de asemenea, că nu au studiat intervențiile reale de pierdere în greutate. Deși noua analiză „poate determina faptul că IMC-ul mai mic pe durata vieții este protector împotriva diabetului, efectul nu este neapărat sigur dacă pierderea în greutate are loc mai târziu în viață, după ce a avut greutate în exces timp de zeci de ani”, spun ei.

 

Sursa, aici.


Ştiri Recomandate

S-a decis: când începe școala, declarația momentului
Peștele, cum reduce riscul de Alzheimer dat de poluare
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
EXCLUSIV
Băutorii de cafea, risc mai mic de Alzheimer
Deficiența de CALCIU. Cum recunoști simptomele
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri