Decizie EMA privind vaccinul AstraZeneca: Este sigur și eficient

Agenția Europeană pentru Medicamente a luat o decizie în privința vaccinului Astrazeneca. 

Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, a anunțat, joi, 18 martie, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). 

"Comitetul nostru de experți privind siguranța medicamentelor a ajuns la o concluzie. Comitetul a ajuns la concluzia că este un vaccin sigur și eficient. Beneficiile în protejarea persoanelor de Covid-19, cu riscurile asociate de moarte și spitalizare, depășesc posibilele riscuri. Comitetul a concluzionat și că vaccinul nu este asociat cu un risc crescut de tromboză sau cheaguri de sânge.", a transmis Emer Cooke, directorul EMA. 

"În timpul investigațiilor și analizelor, am început să vedem un număr restrâns de cazuri de hipercoagulare, rare și neobișnuite, dar foarte serioase. Acest lucru a declanșat o cercetare mai amănunțită.

Bazându-ne pe dovezile valabile și după zile întregi de analizare a rezultatelor de laborator, raporturi clinice, autopsii și alte informații din testările clinice, încă nu putem să eliminăm complet o legătură dintre aceste cazuri și vaccinul. Ceea ce a recomandat astfel comitetul este aducerea la cunoștință a acestor posibile riscuri, asigurarea că sunt incluse în informațiile de produs.", a precizat Cooke.

"Este foarte important să fie monitorizate atent toate efectele adverse. Dar acest vaccin este sigur și eficient! Este foarte posibl ca eficiența acestui vaccin să fie și mai mare decât cea declarată în acest moment. Este foarte ca EMA să verifice orice semn de întrebare, de aceea a fost făcută extrem de rapid această investigație. Toți experții din zona trombozelor s-au mobilizat rapid, experți din toată lumea...concluziile științifice adoptate astăzi vor fi trimise statelor membre UE, astfel încât acestea să știe exact decizia luată cu privire la vaccinul AstraZeneca.", a mai spus directorul EMA.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel